Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Lucrări suplimentare la DJ 205D, Valea Sării – Nereju – Brădăceşti


Consiliul Județean Vrancea continuă lucrările de reabilitare a DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești și chiar diversifică lucrările la această investiție. Consiliul Județean a aprobat, săptămâna trecută, documentația tehnico-economică la faza: Expertiza tehnică, Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.),  Proiect tehnic, Detalii de execuție, Caiete de sarcini, Documentație tehnică pentru autorizația de construire, Documentație pentru avize și acorduri și a indicatorilor tehnico-economici pentru „Lucrări noi de consolidare a amprizei drumului și a zonei de siguranță aferentă obiectivului de investiții „Continuare de lucrări pentru Modernizare D.J. 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, km. 0+000 – km. 34 + 000”.
    În referatul care însoțește proiectul de hotărâre se arată că în perioada cuprinsă între semestrul II din anul 2009 și trimestrul II din anul 2012, Consiliul Județean Vrancea a întreprins numeroase demersuri către ministerele de resort pentru introducerea la finanțare a acestui obiectiv pe diferite programe guvernamentale și alocarea resurselor financiare necesare în vederea continuării procesului investițional, dar demersurile și solicitările întreprinse nu au avut nici un efect. De asemenea, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din perioada 2009-2014, mai multe sectoare din acest drum județean au fost afectate de ploi pe perioada verii și de fenomenul de îngheț-dezgheț pe perioada de iarnă, fenomene care au dus la distrugerea treptată a stratului de binder pe o suprafață însemnată din întreaga lungime a drumului, precum și a altor componente ale amprizei drumului.
    Lucrările noi constau în: lucrări de suprastructură drum; lucrări drumuri laterale, parcări și stații de autobuz; lucrări de scurgere a apelor; lucrări hidrotehnice; lucrări de consolidare și stabilizare a versanților; reparații ziduri de sprijin existente; ziduri noi din beton de ciment; demolare ziduri existente; lucrări ziduri din gabioane. Directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean, Romeo Iordache, a declarat că până în acest moment s-au executat peste 42 la sută din lucrări. „Este o investiție foarte mare și se lucrează cu utilaje de mare capacitate la consolidări de maluri, devieri de curs, construcția de gabioane, etc.”, a precizat Iordache Romeo.
    Valoarea totală a investiției este de 149 de milioane de lei, iar durata execuției este de 4 ani de zile. Practic este stabilită și o eșalonare a investiției pe fiecare an, astfel: 55 milioane lei în primul an, 35 milioane lei în cel de al doilea an, 35 milioane lei în al treilea an și 24 milioane lei în cel de al patrulea an. Lungimea totală a drumului este de 34 de kilometri. Administrația județeană a alocat anul trecut peste 11 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). „Acest drum, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, este cea mai grea investiție a administrației județene și are o valoare foarte mare. Avem obligația de a finaliza această investiție”, a precizat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?