Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Concurs pentru prevenirea consumului de droguri


Agenția Națională Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare și consiliere antidrog de la nivel teritorial, inclusiv cel din Vrancea, a lansat la nivel național ediția a XIII-a a concursului „Mesajul meu antidrog”, având ca temă „Colorează-ți viața altfel…fără droguri!”.
    Ediția a XIII-a a concursului se desfășoară în intervalul februarie – iulie 2016, în cadrul instituțiilor din învățământul preuniversitar (gimnaziu și liceu) din toate județele țării și din București. „Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populației școlare din învățământul gimnazial și liceal și se desfășoară anual, încă de la înființarea ANA. „Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini și practici la nivelul întregii populații aflate într-o formă de învățământ, prin intermediul programelor școlare și de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viață sănătos, fără tutun, alcool și droguri, proiectul reprezintă un concurs național în cadrul căruia elevii își exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile și atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri. Parteneri în acest proiect, alături de ANA, sunt inspectoratele școlare județene și al municipiului București, direcțiile județene de tineret și sport, organizații neguvernamentale și autorități locale”, se arată într-o informare a Agenției Naționale Antidrog.
    Scopul concursului este menținerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalența), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidența) în rândul populației din învățământul preuniversitar (gimnazial și liceal), iar obiectivul general este creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a populației școlare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor școlare, extrașcolare și de petrecere a timpului liber.
    Secțiunile ediției a XIII-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film scurt metraj, spot, sport (la nivel județean), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerințe (tematică și dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului și a subiectului ales, acuratețea stilului, claritatea limbajului.
    Beneficiarii direcți estimați ai concursului sunt 150.000 de tineri din învățământul preuniversitar (gimnaziu și liceu). Aproximativ 1.500-2.000 de elevi participă cu lucrări la secțiunile menționate mai sus, iar la concursurile sportive organizate la nivel județean participă în jur de 50.000-60.000 de elevi. Din fiecare județ /sector vor fi selecționate 10 școli, atât din mediul urban, cât și rural, cu învățământ gimnazial, și 5 licee, atât din mediul urban, cât și rural, ce totalizează aproximativ 3.500 de elevi. Beneficiarii indirecți sunt cadrele didactice, familia, prietenii și societatea în general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?