Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

ULTIMA ORĂ! Afacerist cu lemne din Panciu, percheziţionat de poliţişti


Un afacerist din Panciu, care face afaceri cu lemne, este percheziționat de polițiști. Perchezițiile sunt efectuate la locuința și la sediul firmei sale și se caută documente.
    Acțiunea este a polițiștilor din Mureș, în total fiind efectuate 156 de percheziții în 24 de județe. Persoanele percheziționate sunt bănuite de implicare în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat.
„La data 03 februarie a.c., peste 430 de polițiștii din cadrul I.P.J. Mureș, sprijiniți de ofițerii Direcției Operațiuni Speciale și  Direcției de Investigare a Criminalități Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și a  procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, desfășoară 156 de percheziții în 24 de județe și Municipiul București. Perchezițiile vizează un grup de persoane bănuit de implicare în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat. Din cercetări a reieșit faptul că,  în perioada aprilie 2015 – ianuarie 2016, un grup de persoane, administratori ai unei societăți și alte persoane din județele Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj și Sălaj, ar fi comercializat, prin intermediul unei societăți, cu sediul în județul Mureș, avize secundare de însoțire a materialului lemnos (documente cu regim special), pe care le-ar fi vândut către societăți comerciale de profil, de pe raza a 24 de județe din țară. Valoarea totală a masei lemnoase care face obiectul cercetărilor și prejudiciul estimat a fi cauzat, este de peste 1 milion de euro. Acțiunea beneficiază de suportul tehnic al  Direcției Județene de Informații Mureș.La acțiune participă și jandarmi”, se arată într-o informare a Poliției Române.
 

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?