Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Principalul suspect al crimei de la Măicănești, ACHITAT și în apel. Criminalul este încă în LIBERTATE!


Principalul suspect al crimei comise în octombrie 2012, la Măicănești, a fost achitat și în apel. Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Galați s-au pronunțat în dosarul în care inculpat a fost Ionuț B.. După ce a fost achitat de instanța de fond, respectiv Tribunalului Vrancea, tânărul din Măicănești a fost achitat ieri și în apel. Decizia judecătorilor gălățeni este definitivă. „Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Desființează în parte sentința penală nr. 124 din 06.07.2015 a Tribunalului Vrancea și în rejudecare: Constată că intimatul-inculpat Buzoi Ionuț a fost reținut 24 de ore la data de 29.07.2013 (ordonanța nr. 15 din 29.07.2013 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea) și arestat preventiv de la 30.07.2013 la 05.08.2013. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Respinge ca nefondat apelul declarat de partea civilă Toader Niță împotriva aceleiași sentințe penale. (…) obligă partea civilă Toader Niță la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. (…) Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 02.02.2016”, se arată în decizia instanței.
    Ionuț B. a fost achitat de două instanțe, iar asta înseamnă că un criminal este în libertate. Deși procurorii spuneau că au probe temeinice împotriva lui, judecătorii au constatat altceva. De altfel, în toată această perioadă, avocatul acuzatului, Doru Constantinescu, a susținut mereu că al său client este nevinovat. „Am crezut întotdeauna în nevinovăția clientului meu, iar soluția este una corectă”, ne-a spus avocatul Constantinescu.
    Ionuț B. a fost trimis în judecată în octombrie 2013, la un an de la crimă, procurorii susținând în rechizitoriu că el a fost cel care l-a omorât pe Gigel Toader. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pe 6 octombrie 2012, băut fiind, Buzoi s-ar fi deplasat la locuința victimei, iar în urma unui conflict spontan i-ar fi aplicat acesteia mai multe lovituri în zona capului cu un ciocan, apoi i-ar fi tăiat gâtul cu un cuțit. Leziunile au provocat moartea victimei.
    Anchetatorii spuneau atunci că victima locuia singură, iar Buzoi obișnuia să o viziteze și să consume împreună alcool. Aceștia au găsit la locul faptei un amestec de profile genetice ce aparțineau victimei și inculpatului. Ancheta în dosar a fost destul de greoaie, iar probele ridicate de la fața locului au fost trimise la București. După ce s-au primit rezultatele expertizelor, respectiv în iulie 2013, procurorii vrânceni l-au chemat pe tânăr la parchet pentru audieri și l-au reținut. A fost arestat apoi, dar a formulat recurs, iar la Curtea de Apel Galați a fost eliberat.
    Judecătorii de la două instanțe nu au fost de acord cu cele stabilite de procurori în timpul anchetei, motiv pentru care au dispus achitarea tânărului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?