Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

„Coarnele berbecului” şi „cârligul ciobanului”, simbolurile Naţionalei de rugby


Federația Română de Rugby a lansat noul echipament de joc al naționalei pentru sezonul 2016. Stejarii continuă să fie promotorii valorilor tradiționale, pe care le vor purta pe tricouri și în acest an. Aceste simboluri, menite să îi ajute pe rugbiști în drumul spre victorie au fost create și gândite de Ioana Corduneanu, inițiatoarea comunității online Semne Cusute.
„Semnele Cusute sunt un fel de alfabet străvechi, un limbaj vizual universal, inspirat din Univers. Modelele folosite pentru noul echipament al naționalei sunt inclusiv din universul acestui sport, care are valori comune cu cele în care credeau străbunii noștri. Meciurile de la Cupa Mondială au scos în evidență punctele tari ale Stejarilor: puterea grămezii, lupta acerbă pentru supremație ilustrată pe echipamentul galben prin coarnele berbecului. Un semn pe care orice bărbat și-ar dori să îl poarte, odată ce îl înțelege pe deplin. El reprezintă forța, puterea, energia, totul la gen masculin și la superlativ. Revenirile istorice ale echipei naționale sunt celebrate de echipamentul bleumarin, sub formă de spirale, prin semnul cârligul ciobanului. Un semn ce aduce cu simbolul pentru infinit. Un semn ce amintește că nimic nu se pierde, totul se transformă, o cădere nu înseamna decât o nouă șansă de a te regrupa, reinventa, de a găsi o strategie nouă, o energie proaspătă. Sa renaști mereu din propria cenușă. Suntem noi cei ce investim semnele cu putere pentru ca, la nevoie, ele să ne fie armură, talisman, inspirație. O baterie ce reîncarcă bateria minții noastre și ne ajută sa deținem ce ne dorim”, a declarat Ioana Corduneanu.
Naționala de rugby va evolua în noul echipament de joc în primul meci din Rugby Europe Championship, cel de pe 6 februarie. Atunci, Stejarii vor întâlni, la Cluj, Portugalia. Meciul va avea loc pe Stadionul „Cluj Arena” de la ora 17:15 și va fi transmis în direct de Dolce Sport. De altfel, canalele televiziunii respective vor difuza în următorii patru ani toate competițiile din rugby-ul românesc, dar și meciurile naționalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?