Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Sute de italieni, turci, danezi, albanezi și moldoveni trăiesc în Vrancea



    Vrancea găzduiește peste 600 de cetățeni străni, după cum se arată într-o informare a Serviciului pentru Imigrări Vrancea, care și-a evaluat activitatea desfășurată pe parcursul anului trecut. Astfel, la finele anului trecut, în evidența serviciului erau înregistrați 674 de cetățeni din state ale Uniunii Europene, Spațiul Economic European și din state terțe, iar principalele scopuri pentru care străinii și-au stabilit reședința în Vrancea sunt conexe dreptului la unitatea familiei, educație, muncă sau ședere temporară.
    Conform situației prezentate de reprezentanții Serviciului pentru Imigrări Vrancea, din cei 427 de cetățeni din state terțe, 64 au rezidență pe termen lung, 8 rezidență temporară în scop de studii, 327 sunt cu rezidență temporară în scop de reîntregire a familiei, 2 cu rezidență temporară pentru a desfășura activități comerciale și 20 cu rezidență temporară pentru a se angaja. Mai sunt 4 cetățeni străini cu rezidență temporară în alte scopuri.
Cei mai mulți dintre străinii din state terțe sunt din Republica Moldova, respectiv 251, din Turcia 54, iar din Albania13. Alți 247 de străini sunt cetățeni ai Uniunii Europene, iar din Spațiul Economic European. Dintre aceștia, 22 au rezidență permanentă, iar 222 temporară. Cei mai mulți sunt italieni – 170, danezi – 19, iar  germani – 9. „În ceea ce privește admisia în România, în perioada de referință au fost depuse 29 de invitații, dintre care 25 au fost avizate pozitiv și 4 au fost respinse. Potrivit competențelor, au fost primite și avizate pozitiv 7 cereri pentru eliberare de avize de muncă pentru lucrători permanenți. De asemenea, au fost primite 173 cereri prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de ședere temporară sau pe termen lung, înregistrarea rezidenței temporare sau aprobarea rezidenței pe termen lung în România, schimbare reședință sau cereri de reîntregire a familiei. În ceea ce privește activitatea de prevenire și combatere a șederii ilegale a străinilor pe teritoriul României, a muncii la negru și a actelor care pot aduce atingere siguranței naționale, au fost executate 128 de controale și acțiuni, atât cu forțe proprii cât și în cooperare, fiind depistați în situații ilegale 15 cetățeni străini, 9 Republica Moldova, 5 Ucraina, 1 Afganistan. Dintre aceștia, 6 au primit decizii de returnare, o persoană a fost luată în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul României, iar 8 au fost puși în legalitate prin prelungirea dreptului de ședere în calitate de membri de familiei ai unui cetățean român”, se arată în informarea Serviciului pentru Imigrări Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?