Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Ambasadorul Germaniei asistă la concertul Orchestrei de Cameră Unirea, dirijată de Arieh Levanon


La Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani a avut loc ieri o conferință de presă, la care invitat special a fost Arieh Levanon, cunoscutul compozitor și dirijor din Israel, fost violonist în Filarmonica de Stat Unirea. Acesta s-a născut în Focșani și a terminat studiile liceale  la Liceul Unirea. Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de existență a Colegiului Național „Unirea”, dar și cu ocazia zilei de 24 ianuarie, acesta va dirija partea întâi a celor două concerte pe care Orchestra de Cameră Unirea le va susține în zilele de astăzi și mâine, la Sala Mare a Ateneului Popular. La concertul de mâine va asista și Ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk.
    Arieh Levanon s-a declarat foarte emoționat de revenirea sa în țară și mai ales, în orașul în care a făcut primii pași către o carieră muzicală. „Nu mai recunosc orașul, e schimbat total”, a spus dirijorul. Acesta a susținut că presa ocupă un loc foarte important în promovarea culturii. „E foarte important ca presa să susțină și să influențeze moral populația în favoarea culturii”, a adăugat Arieh Levanon. De asemenea, dirijorul a precizat că un copil trebuie „educat” de mic în spiritul culturii.
    Primul concert intitulat sugestiv „Unirea pentru Unirea”, va avea loc astăzi, la ora 18.30 și este dedicat aniversării a 150 de ani de existență a CNU. Cel de-al doilea concert al Orchestrei de Cameră Unirea va fi unul festiv, dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române- 24 ianuarie 1859 și va avea loc mâine, la ora 19.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?