Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Tânăr arestat preventiv după ce și-a ucis amicul cu o scândură ruptă dintr-un gard


Un tânăr din comuna Sihlea, care în seara primei zile de Crăciun l-a bătut cu scânduri rupte dintr-un gard pe un prieten, care ulterior a murit într-un spital din București, a fost arestat ieri.
    Alexandru Valentin B. a fost pus inițial sub control judiciar. Ulterior, după decesul victimei, procurorul de caz a schimbat încadrarea juridică a faptei în omor, iar ieri l-a propus la arestare. Judecătorii au admis propunerea și au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) înlocuiește măsura controlului judiciar dispus prin ordonanța din 28.12.2015, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, cu măsura arestării preventive și în consecință: dispune arestarea inculpatului Bărbosu Alexandru Valentin, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 20.01.2016 până la data de 18.02.2016. (…) dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) dispune încunoștiințarea unui membru al familiei. (…) Cu drept de contestație”, se arată în soluția dată ieri de magistrații Tribunalului Vrancea.
    George Daniel F., de numai 21 de ani, care a fost bătut de tânărul arestat ieri, s-a stins din viață în prima zi a anului 2016, la un spital din capitală. De altfel, medicii bucureșteni nu i-au dat șanse de supraviețuire încă de la început. Băiatul a ajuns la Spitalul Județean Focșani și apoi la cel din București, după ce a fost bătut crunt în seara primei zile de Crăciun de un localnic, Alexandru Valentin B.. În urma verificărilor făcute la momentul comiterii faptei s-a stabilit că victima, fratele ei, agresorul și alți tineri au petrecut acasă la tânărul decedat. Din nimic s-a ajuns la moarte de om. A fost nevoie de o sticlă cu bere vărsată ca să se ajungă la o bătaie în toată regula. După ce s-au fugărit prin casă și prin curte, victima și agresorul au ajuns pe stradă, unde acesta din urmă a smuls o scândură dintr-un gard și a lovit victima în cap, cu tot cu cuiele din ea.
    Audiat fiind, agresorul s-a apărat spunând că victima a început totul. El a spus că a fost lovit în casă, iar când a reușit să iasă în curtea casei, victima, care era în spatele său, ar fi pus mâna pe un topor cu intenția de a lovi, fiind oprită de ceilalți tineri care erau la distracție. Apoi, agresorul a susținut că a luat-o la fugă pe stradă, iar George Daniel F. a fugit după el. A susținut că atunci când și-a dat seama că va fi prins din urmă și că nu se mai poate apăra, a rupt scândura și l-a lovit pe tânărul de 21 de ani, adăugând că nu a avut nicio intenție să se ajungă la omor. La spital nu a ajuns doar tânărul care a decedat ulterior, ci și fratele lui, lovit și el în timpul altercației. Din fericire, fratele mai mare a scăpat cu răni ușoare și a fost o vreme internat la Spitalul Județean Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?