Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO : Primăria oferă o masă caldă pentru participanţii la Ziua Unirii din Focşani


Consiliul Local Focșani a suplimentat bugetul pentru manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie cu circa 37 mii lei. Sumele suplimentare aprobate ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Local, vor fi alocate în principal pentru oferirea unei mese calde participanților la manifestări și pentru dineul oficial la care sunt așteptate circa 400 persoane. Inițial, suma alocată pentru manifestările din acest an dedicate Zilei Unirii Principatelor Române a fost de 88150 lei. Cea mai mare parte a sumei, 48400 lei a fost alocată organizării în perioada 29-31 ianuarie a Concursului interjudețean de Matematică Unirea 2016, ediția a XV-a. Încă 29750 lei au fost alocați pentru achiziționarea de materiale promoționale, respectiv fulare tricolore, cocarde, stegulețe de hârtie, statuete omagiale, steaguri pavoazoare oraș. Iar zece mii lei vor fi cheltuiți pentru amenajarea unei scene, podine, divan și alte cheltuieli privind asigurarea utilităților și pazei în zona de desfășurare a evenimentului.
    Din sumele suplimentare alocate la ședința extraordinară de ieri, circa opt mii lei sunt pentru transportul și cheltuielile cu masa pentru o unitate din cadrul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” București în vederea constituirii Gărzii de onoare, cinci mii lei pentru oferirea unei mese calde în Piața Unirii pentru participanții la manifestări, iar 24 mii lei pentru dineul oferit invitaților oficiali. Calculul pentru dineul oficial a fost realizat ținând cont de limita legală, respectiv 60 lei/persoană și circa 400 de persoane prezente.
Autoritățile focșănene spun că manifestările din acest an dedicate Zilei Unirii Principatelor Române vor fi deosebite față de anii anteriori. „Este o sărbătoare foarte importantă. Sunt bucuros că în 2014, Parlamentul României a adoptat legea prin care Ziua Unirii a devenit o Sărbătoare națională. Pentru acest an se dorește realizarea unei manifestări speciale în orașul Unirii. Toți ambasadorii au fost invitați la evenimentul de la Focșani și sper să ne onoreze cu prezența lor”, a spus viceprimarul Marius Iorga.

    La manifestările de la Focșani au fost invitați președintele României, Klaus Iohannis, prim ministrul Dacian Cioloș, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.
    Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române va începe la ora 15.30 cu o scenetă dedicată „Micii Uniri”. Vor urma alocuțiunile oficialităților administrației publice
centrale și locale. La finalul manifestărilor, invitații și vrâncenii prezenți sunt chemați să se prindă în celebra Horă a Unirii.
    Ziua de 24 ianuarie a fost declarată sărbătoare națională și ca urmare a demersurilor făcute în acest sens de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „A fost voința vrâncenilor în special și a românilor în general ca ziua de 24 ianuarie să devină sărbătoare națională fiind astfel recunoscut rolul pe care Vrancea l-a avut în realizarea Unirii Principatelor și importanța acestui eveniment care a stat la baza realizării Marii Uniri de la 1 decembrie 1918”, declara anul trecut președintele Marian Oprișan.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?