Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Oamenii străzii au pus mâinile pe lopeţi! Ninsoarea este, pentru ei, aducătoare de venituri


Cu toate că Adăposturile de noapte „Sfântul Nicolae cel Nou” și cel din Bahne au devenit adăposturi permanente din cauza viscolului și condițiilor meteorologice, oamenii străzii au cerut permisiunea să le părăsească pe timpul zilei, pentru că ninsoarea este, pentru ei, aducătoare de venituri! Ei au pus mâna pe lopeți și s-au apucat să facă pârtii, să deszăpezească mașini și să dea o mână de ajutor comercianților din piață.
În schimbul a 5 sau 10 lei, în funcție de generozitatea solicitantului, oamenii străzii pun, cum se zice, „osul la treabă”. „Adăposturile sunt supraaglomerate, la cel de pe strada Albinei din Focșani sunt în momentul de față 33 de persoane, capacitatea fiind de doar 20 de lolcuri, iar la cel din Bahne sunt 22 de persoane, capacitatea fiind de 18 locuri. Am asigurat saltele, pături, alimente, ceaiuri calde, tot ce este necesar pentru ca oamenilor să le fie bine. Nu sunt probleme deosebite. Programul pentru această perioadă, când sunt temperaturi scăzute și căderi masive de zăpadă, este toată ziua, nu doar noaptea. Adică, oamenii pot rămâne în adăposturi permanent, dar cu toate acestea, marea majoritate au fost interesați să iasă ca să câștige un bănuț. Fac activități ocazionale, ajută comercianții în piață, fac pârtii la locuitorii Focșaniului care au nevoie, care îi solicită… Deși agenții noștri de pază i-au avertizat să nu iasă pe această vreme, ei au dorit să iasă”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
    Potrivit celor precizate de aceasta, persoanelor găzduite în cele două adăposturi li se asigură, în această perioadă, hrană caldă, gătită de voluntarii de Cruce Roșie la sediul „Masa pe Roți”. „Nouăzeci la sută din beneficiari sunt aceeiași în acest moment, restul fiind din alte județe. Sunt persoane aduse la noi de Ambulanță, dar care nu doresc să rămână. Stau una sau două nopți și apoi pleacă cu trenul spre județele lor”, a mai declarat Rodica Davidean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?