Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Electrica Furnizare spune că și-a înștiințat clienții despre tăierea curentului electric


Conducerea Societății Electrica Furnizare SA – AFEE Focșani a hotărât să-și exprime, în cele din urmă, un punct de vedere în legătură cu situația vrâncenilor lăsați fără curent electric, situație prezentată de „Monitorul de Vrancea” în articolul „Bătaie de joc la Electrica Furnizare. Mai multe familii din Golești, lăsate fără curent electric”.
    Într-un drept la replică, se precizează că potrivit legislației în vigoare, „clienții din Golești au fost înștiințați încă din luna septembrie 2015 despre necesitatea reînnoirii contractelor de furnizare a energiei electrice”. „În conținutul înștiințării, aceștia erau informați să se prezinte în termen de 30 de zile la Oficiul Comercial cu actul care atestă dreptul locativ asupra locului de consum, condiție legală pentru încheierea contractului de furnizare a energiei electrice. De asemenea, clienților li s-a adus la cunoștință că, în situația în care nu se prezintă până la data limită, furnizorul va întrerupe alimentarea cu energie electrică a locului de consum. Având în vedere perioada Sărbătorilor de Iarnă, Electrica Furnizare nu a efectuat deconectarea în termenul limită din Notificare, termen pe care l-a decalat după această perioadă. Menționăm că în comuna Golești au fost deconectați 11 consumatori. Aceștia s-au prezentat în cursul dimineții de 14 ianuarie la Oficiul Comercial Electrica Furnizare cu documentele necesare și, în urma perfectării contractelor, au fost reconectați toți până la orele 15:00”, se mai arată în dreptul la replică.
    Goleștenii deconectați ne-au spus însă că nu au primit nicio informare de la Electrica despre reînnoirea contractului. „Până acum noi nu am primit nicio înștiințare despre contract. Când au luat contorul nici nu au venit până la mine la poartă să îmi spună care este motivul”, a precizat Violeta Costin, de pe strada Orizont. Câteva case mai departe, Vasile Matache i-a văzut pe electricienii care demontau contorul când se ducea la magazin. Inițial a crezut că îl schimbă dar electricienii au luat aparatul, au urcat în mașină și au plecat. „Nu au anunțat nimic. I-am văzut dimineață, când am ieșit din curte să mă duc la magazin. I-am întrebat ce fac și mi-au spus că iau contorul. Păi și nu puneți altul în loc?, am întrebat. Nu. S-au urcat în mașină și au plecat”, a spus Vasile Matache.
    Reluarea furnizării energiei electrice a avut loc în urma intervenției prefectului de Vrancea, Nicușor Halici, care a avut o discuție cu directorul Electrica Furnizare, Ionel Preda. „În urma aspectelor sesizate de cotidianul Monitorul de Vrancea am avut o întâlnire cu directorul Electrica Furnizare, care a susținut că a fost luată această decizie deoarece nu au fost reînnoite contractele de furnizare a energiei electrice. Am stabilit ca până la ora 15.30 să fie rebranșate toate locuințele, iar ulterior, cu sprijinul primarilor, să rezolvăm și problema contractelor la nivelul fiecărei localități”, a declarat prefectul de Vrancea. Nicușor Halici a precizat că în situația familiilor debranșate din Golești se găsesc o mie de abonați din județul Vrancea.
    Trebuie precizat că reporterii de la Monitorul de Vrancea au încercat să discute cu Ionel Preda, directorul de Electrica Furnizare, înainte de publicarea articolului, însă acesta nu a răspuns la telefonul mobil.

23 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?