Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

„Șoferul penal“ al Vrancei A MURIT. Ce l-a răpus și unde a fost înmormântat NU se știe


Condamnat la închisoare cu executare de instanța de fond pentru înșelăciune, „șoferul penal” al Vrancei nu va mai ajunge după gratii. Asta deoarece Cristinel Ibriș (FOTO), din Jitia, care pe timpuri visa să devină preot, a murit. Cum și când nu știe nimeni de prin comuna natală. Așa cum nu se știe nici unde a fost înmormântat. 
Într-un mail trimis la redacție, o persoană necunoscută ne-a comunicat că Ibriș ar fi fost incinerat, dar nimeni nu ne-a putut confirma această informație. I-am cerut persoanei necunoscute mai multe detalii despre deces și locul incinerării, însă nu am mai primit niciun răspuns.
Decesul a fost înregistrat la București, la finele anului trecut. Ca urmare a acestei situații, dosarul lui Cristinel Ibriș, care era în apel la Curtea de Apel Ploiești, s-a închis. La termenul de miercuri, instanța a decis încetarea procesului penal. „Admite apelurile declarate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat și de inculpatul Ibriș Cristinel Viorel, împotriva sentinței penale nr. 80/21.08.2015 pronunțată de Judecătoria Râmnicu Sărat, desființează în parte sentința, în latură penală și civilă, numai în privința acestui inculpat și pronunță o nouă hotărâre, în sensul că: (…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Ibriș Cristinel Viorel pentru infracțiunile pentru care acesta a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 2311/P/2014 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, prin decesul inculpatului și înlătură dispoziția de revocare a liberării condiționate a acestuia cu privire la restul neexecutat de pedeapsă de 822 zile închisoare. În baza disp. art. 25 alin. 5 cod procedură penală lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată în procesul penal de persoanele vătămate constituite părți civile în procesul penal BRD Finance și Cetelem IFN, cu privire la acest inculpat. (…) Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 13 ianuarie 2016”, au decis magistrații Curții de Apel Ploiești.

Suspectat că și-a înscenat moartea

    Au fost și persoane, din apropierea lui Ibriș, care nu au exclus varianta înscenării decesului, asta și pentru că el ar fi spus la un moment dat că va dispărea și că va trăi liniștit sub o altă identitate, într-o țară străină. Suspiciunile acestora par a fi nefondate, în condițiile în care procesul penal a încetat ca urmare a decesului, după cum se arată în hotărârea magistraților de la Curtea de Apel Ploiești, care cu siguranță au cerut documente cu privire la moartea tânărului.
    În acest dosar, Ibriș fusese condamnat de instanța de fond, respectiv Judecătoria Râmnicu Sărat, la 6 ani, o lună și 822 zile de închisoare, acestea din urmă adăugându-se la sentință ca urmare a unei liberări condiționate. Mai mult, instanța de fond l-a obligat pe Ibriș, dar și pe alți inculpați din dosar la plata unor despăgubiri, dar și la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 2.500lei.
    Cristinel Ibriș nu a fost mulțumit de pedeapsă, el spunându-ne la momentul pronunțării sentinței că este mult prea mare. „Pedeapsa mă nemulțumește (…).  Înțeleg că sunt mai periculos decât cei care comit fapte cu violență. Am încredere în Bunul Dumnezeu și știu că voi merge mai departe cu fruntea sus. Aștept să fiu arestat”, a precizat Ibriș după condamnare, în august anul trecut.
    Faptele pentru care a fost condamnat anul trecut au fost comise în 2014, anchetatorii acuzându-l pe Ibriș că ar fi falsificat adeverințe de salariat, pe care le-a folosit pentru a cumpăra electrocasnice din mai multe magazine din Focșani și Buzău. La momentul arestării, anchetatorii au spus despre Ibriș că, împreună cu alte persoane din județul Buzău, ar fi solicitat credite în baza unor adeverințe de venit falsificate. Cu documentele falsificate chiar de vrâncean, după cum susțineau polițiștii buzoieni, suspecții ar fi achiziționat produse electrocasnice în valoare de 12.000 de lei, din magazine din Buzău și Focșani. Atunci s-au făcut și percheziții în Focșani, la locuința lui Ibriș, fiind găsite mai multe ștampile și documente ce erau ascunse pe acoperișul blocului.
    Tânărul, care la un moment dat visa să devină preot, s-a transformat în infractor, de-a lungul timpului el fiind judecat și condamnat pentru furturi de auto, dar și pentru infracțiuni la regimul rutier. Cunoscut ca „șoferul penal” al Vrancei, din cauza numărului mare de infracțiuni pe care le-a comis la regimul rutier, Ibriș nu a negat niciodată că a comis faptele, iar într-un interviu acordat cotidianului „Monitorul de Vrancea” a recunoscut că iubește banii și puterea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?