Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Locuri de muncă pentru șomeri: posturi vacante pentru 55 de ucenici


Din cele 147 locuri de muncă declarate vacante de angajatorii vrânceni, 55 sunt destinate tinerilor care doresc să devină ucenici. Alte 40 sunt pentru operatori confecționeri industriali, iar 30 pentru muncitori necalificați în industria confecțiilor. În rest, pe lista dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea mai figurează trei locuri vacante pentru persoanele de meserie casier, două pentru inspectori specialitate administrație publică și câte unul pentru cei calificați ca: asistent medical BFT, asistent social, ambalator manual, călcător, controlor calitate, consilier juridic, electrician întreținere și reparații, kinetoterapeut, manipulant mărfuri, operator pariuri sportive, profesor de educație fizică, reprezentant comercial, șef formație, șofer autoturisme și camionete, tâmplar universal și vânzător.
    Alte 1.798 locuri de muncă sunt vacante în țări din Comunitatea Economică Europeană. Astfel, în Irlanda se caută un tehnician, în Belgia un proiectant construcții metalice (12,60 euro brut/oră), în Ungaria șase mecanici agricol (130.000-180.000 forinți/lună) și în Slovacia, 30 de șoferi autocamion transport marfă internațional (2050 euro net/lună). În Suedia sunt vacante 20 de locuri pentru femei de serviciu, 15 pentru vopsitori auto și câte zece pentru mecanici auto și tinichigii auto, toți plătiți cu câte 1000 de euro net/lună.
    În Danemarca sunt disponibile 400 de locuri pentru culegători mazăre (690 euro brut/lună) și 30 pentru culegători căpșuni (1 euro brut/kg). În Norvegia se caută, în vederea angajării, un doctorand în departamentul biomedical (50.000 euro brut/an) și un postdoctorand în departamentul biomedical, cu același salariu. Și în Polonia sunt posturi vacante pentru PHP developer – programator aplicație și dezvoltator internet (833 euro brut/lună) în timp ce în Spania încă mai sunt disponibile un post pentru maseur (960 euro net/lună) și 800 pentru muncitori necalificați în agricultură – cules căpșuni (40 euro brut/zi).
    Foarte multe oferte de muncă vin de la angajatori din Marea Britanie. Aici se pot angaja 205 îngrijitori persoane (20.150 lire brut/an), 60 de asistenți medicali (15 lire/oră), 20 de asistenți medicali generaliști (15 lire/oră) și 60 de îngrijitori persoane/infirmieri (7.02-7,52 lire/oră).
    Nu în ultimul rând, în Germania sunt disponibile posturi pentru persoanele de meserie: barman și ospătar (1800 euro brut/lună), personal în industria gastronomiei de sistem (1400 euro brut/lună), bucătar (1600 – 2400 euro brut/lună), brutar, asistent medical generalist (2200 – 2400 euro brut/lună), asistent manager, mecanic industrial (11,61 euro brut/oră), mecanic auto camioane (10,98 euro brut/oră), factor poștal (2000 euro brut/lună), mecanic (mașini prelucrare cauciuc și mase plastice), electrician, visual designer (6000 euro brut/lună), electrician industrial (13 euro brut/lună) și mecanic industrial.
    Această ofertă de muncă este valabilă până la data de 21 ianuarie.

Informații suplimentare despre locurile de muncă   

    Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă vacante în țară sau în UE pot fi obținute accesând adresele: www.eures.anofm.ro; www.eures.europa.eu; www.muncainue.ro și www.anofm.ro. Totodată, tinerii cu vârsta între 18 și 35 de ani, care doresc să obțină un contract de muncă în UE, precum și în Norvegia și Islanda se pot înscrie în proiectul „Your first EURES job”, despre care pot afla mai multe informații accesând: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php și  http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html
Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, persoanele calificate în meserii din domeniul construcțiilor au ocazia să se angajeze în Israel, amănunte cu privire la condiții putând fi aflate la adresa: www.anofm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?