Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Toată comuna Gologanu, la înmormântarea primarului Dumitru Robu


Primarul comunei Gologanu, Dumitru Robu, a fost condus, ieri, pe ultimul drum. I-au fost alături familia, rude, prieteni, colegii din Primăria Gologanu, întreaga comunitate din localitate, dar și colegii primari din Vrancea, lideri ai partidelor politice, consilieri județeni. Printre cei care l-au condus pe ultimul drum s-au aflat vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu și Ionel Cel Mare, prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Vrancea, primarul comunei Gugești, Vasile Vatră. Regretatul primar Dumitru Robu și-a luat rămas bun de la această lume într-o zi foarte frumoasă, în care soarele a strălucit iar temperaturile au fost unele de primăvară. A plecat dintre oameni în aplauzele lor. Cu mic cu mare, locuitorii comunei Gologanu au venit să-și ia rămas bun de la cel care le-a fost timp de 15 ani primar și care, în acest timp relativ scurt, a făcut „dintr-un sat aflat în noroaie o comună foarte frumoasă”, după cum spuneau chiar oamenii.
    Cu toții cred că un  astfel de om nu se va mai naște curând în localitatea lor. „A fost un om deosebit care a făcut totul pentru comuna asta. Dumitru Robu a fost un om cum rar se va mai ivi pe meleagurile noastre. Ne-a rezolvat toate problemele și a plecat către un loc mai bun”, spuneau cu ochii în lacrimi concetățenii regretatului primar.

Dumitru Robu, cetățean de onoare post mortem al comunei Gologanu

    Rodica Iordăchescu, secretarul comunei Gologanu, ne-a spus că primarul Dumitru Robu a venit pentru ultima dată la birou pe data de 14 octombrie. „Era foarte fericit pentru că în ziua aceea a semnat contractul de lucrări privind reabilitarea exterioară și refacerea acoperișului. Era ultima investiție pe care a ținut foarte mult să o finalizeze. Acum este finalizată, școala este frumoasă, dar domnul primar nu a mai apucat să o vadă”, a spus cu ochii în lacrimi Rodica Iordăchescu, secretarul comunei Gologanu. Cortegiul funerar a avut mai multe opriri în drumul său către cimitir, una dintre acestea fiind în fața primăriei în care Dumitru Robu și-a desfășurat în ultimii 15 ani activitatea. Viceprimarul Neculai Riciu i-a înmânat fiului regretatului primar diploma și placheta de cetățean de onoare al comunei Gologanu, în aplauzele celor prezenți la trista adunare. Robu a fost declarat cetățean de onoare post mortem, în semn de apreciere pentru activitatea sa.

„Adio, prieten drag! Nu te voi uita niciodată!”

    Președintele Asociației Comunelor din România, filiala Vrancea, primarul comunei Gugești, Vasile Vatră este cel care în numele primarilor din Vrancea și-a luat adio de la Dumitru Robu. Vasile Vatră a transmis și un mesaj din partea președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care nu a putut fi prezent la înmormântare. Primarul Vasile Vatră a spus că Asociația Primarilor a pierdut nu doar un membru deosebit, ci un om și un prieten. Despre realizările primarului Robu vorbesc faptele, iar cei care l-au cunoscut știu ce a făcut în această comună din 2004 și până în prezent. „În numele președintelui Marian Oprișan, în numele colegilor mei vreau să vorbesc despre colegul meu Dumitru Robu. Cea mai mare calitatea a acestuia a fost aceea de a rămâne om. Apreciez în mod deosebit puterea de a-și păstra verticalitatea de a rămâne modest, de a-și păstra caracterul curat. Eu personal și domnul președinte Marian Oprișan am pierdut un prieten drag. Cunoașteți cu toți cât l-a iubit și apreciat președintele Marian Oprișan. În discuția telefonică de ieri mi-a zis: «Vasile, regret că nu pot fi prezent la despărțirea de prietenul nostru Mitică, dar așa cum a fost prieten cu mine, a fost prieten și cu tine. Tu vei fi omul care va îndeplini această misiune în numele meu și să-i spui: Adio, prieten drag! Nu te voi uita niciodată! Åži a mai spus: Probabil, Dumnezeu are nevoie de astfel de oameni acolo sus de l-a luat așa de devreme și neașteptat dintre noi”, a spus Vasile Vatră.  Acesta a precizat că se consulta permanent cu Dumitru Robu căruia o să-i simtă lipsa, un om pe care nu îl va uita niciodată. „Vreau să mulțumesc cetățenilor din Gologanu care ați știut să vă alegeți un primar. Vreau să mulțumesc și familiei care a fost alături de el până în ultima clipă. Adio prieten drag! Nu te voi uita niciodată”, a încheiat primarul Vasile Vatră.

Reînființarea comunei Gologanu, visul împlinit al primarului Dumitru Robu

    Despre activitatea primarului Dumitru Robu a vorbit și consilierul local Stelică Săpunaru, care a spus că este nedrept ca în aceste momente de bucurie pe care le aduce Nașterea Mântuitorului nostru, Isus Hristos, să se întâmple această tragedie. „Anul 2004 a fost anul în care și-a văzut îndeplinit visul, acela de a înființa comuna Gologanu, comună cu care s-a mândrit atât de mult, până în ultimele sale clipe. Avea sprijinul total al locuitorilor comunei și a avut o serie de realizări remarcabile pentru o comună mică, comună pe care a transformat-o într-un adevărat colț de rai”, a spus consilierul local Stelică Săpunaru. Tot în memoria regretatului primar, o elevă din localitate a citit o poezie pe care i-a dedicat-o primarului Dumitru Robu, poezie care i-a făcut pe toți cei prezenți să izbucnească în lacrimi.

In Memoriam
Domnului Primar, Dumitru Robu

Îmbracă-te în doliu, în zi de sărbătoare,
Sătuc frumos, dar trist, umbrit de zile-amare
Și plângi cu lacrimi grele, căzut în rugăciune
Căci astăzi plâng și stele, și pietre din cătune.
Îmbracă-te în doliu, sărmane sat iubit,
Căci OMUL cel mai drag, de azi te-a părăsit.
Cu-atâta drag și forță, mereu te-a venerat
Când picături de viață, din viața lui ți-a dat
Și n-a făcut acestea să fie lăudat,
El a iubit pământul pe care l-a călcat,
A pus menirea toată și-ntreaga pasiune
În slujba omeniei și-a gândurilor bune.
Prea rar se naște-n lume om bun și gospodar,
Prea greu să se mai afle așa cinstit PRIMAR,
Atâta-nțelepciune și-așa un tată bun,
Păcat să plece-n ceruri în ziua de Crăciun!
Dar poate că în ceruri e astăzi bucurie
Și îngerii au vrut, părtaș și el să fie
La ceasul de lumină, de pace și gând bun,
Hristos să-l mântuiască pe omul drag și bun.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l așeze în rândul celor drepți!
                                                                                 LUCICA DUMITRU

Primarul Robu, înmormântat în aceeași zi cu fina sa, jurnalista Iuliana Gătej

Stelică Săpunaru a amintit că regretatul primar a murit la distanță de o zi de fina sa, jurnalista Iuliana Gătej, care și-a pierdut viața într-un tragic accident de mașină petrecut în seara de Ajun pe raza comunei Dumbrăveni. „Din păcate dragul nostru primar ne-a părăsit pentru totdeauna. Åži iarăși din păcate, acesta a fost însoțit pe ultimul său drum de cea căreia i-a dat nume și a botezat-o în urmă cu 30 de ani, finuța sa Iuliana Gătej. Vă promitem, domnule primar, că nu vom uita niciodată ceea ce ați făcut pentru noi”, a mai spus consilierul local.

Prefectul Halici: Dumitru Robu a fost un etalon în administrația publică locală

    Prefectul de Vrancea Nicușor Halici a spus că Dumitru Robu a fost un etalon în administrația publică locală și așa va rămâne pentru cei care îi vor urma. „Åži administrația are pericolele ei, dacă nu directe, indirecte și lucrul acesta este certificat, din păcate în ultima vreme, de moartea a mulți primari. Ceea ce înseamnă că și în administrație există riscuri pe care ni le asumăm în mod voit”, a precizat prefectul Nicușor Halici.
    Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare a avut numai cuvinte de laudă la adresa regretatului primar Dumitru Robu. „A fost un om deosebit, care în 2004 a reușit să înființeze această comună. L-am catalogat ca fiind unul din cei mai gospodari primari din acest județ, un om implicat în tot ceea ce făcea pentru comunitatea care l-a ales să o reprezinte. A făcut tot ce se putea pentru comunitatea sa. De aceea am spus mereu că Gologanu este una din comunele europene din județul Vrancea și de aceea  va trebui să îi purtăm un respect deosebit pentru tot ceea ce a făcut pentru comunitate”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare.

Dumitru Robu a modernizat infrastructura locală

    Edilul Dumitru Robu va rămâne viu în amintirea locuitorilor din Gologanu deoarece acesta este cel care a făcut demersurile pentru reînființarea comunei, dar și cel care a reușit să modernizeze întreaga infrastructură locală. Printre realizările pe care primarul Robu le-a bifat în activitatea sa se află construirea unui sediu pentru primărie, asfaltarea drumurilor comunale, realizarea unor rețele colectoare, a unui sistem de canalizare, și a unei stații de epurare în comuna Gologanu, obiectiv în valoare de 2,5 milioane euro, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
    Comuna Gologanu a fost reînființată în anul 2004 tot la insistențele actualului primar Dumitru Robu și cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Avem un sediu de primărie, avem această școală modernă. Am realizat o rețea modernă de alimentare cu apă, am făcut o grădiniță modernă și am câștigat un proiect pe fonduri europene prin care am asfaltat aproape toată comuna și am construit rețea de canalizare și o stație de epurare modernă. Avem un cabinet medical și un cabinet stomatologic, ambele dotate la standarde europene”, prezenta, anul trecut, succint, realizările sale, primarul Dumitru Robu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?