Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO : Un Focșani agitat în a doua zi de Crăciun


În a doua zi de Crăciun, vrâncenii nu au mai răbdat în casele lor și au ieșit în oraș. Localurile din Focșani au fost pline ochi și doar cei norocoși puteau prinde o masă într-un pub. Fie că a fost vorba de biliard, bowling, o pizza sau o simplă cafea, tinerii au avut nevoie de un pretext să iasă câteva ore să se relaxeze.    
    Am intrat pe rând în pub-uri din cartierul Sud, din zona Gării și din centru. Mesele erau ocupate toate, iar cele libere încă erau rezervate pentru perechile ce urmau să apară. În Piața Unirii din Focșani, agitație mare, așa cum nu te-ai fi așteptat să găsești în a doua zi de Crăciun. Pe patinoar, copiii și adulții se întreceau în scheme artistice, care mai de care. Pe ici-colo, câte un începător atrăgea atenția prin mișcările nesigure pe care le făcea și prin faptul că nu înainta mai mult de doi-trei metri fără a se sprijini de gardul ce înconjoară patinoarul.
    Un domn mai în vârstă a fost însă în centrul atenției pentru mulți. Rapid și sigur pe sine, patina ca un adevărat profesionist, spre uimirea unor tineri. Nu aveai cum să-l urmărești cu privirea, să-l studiezi, realizai că e printre cei cu patine doar prin faptul că o siluetă se mișca mult mai repede decât ceilalți. Am întrebat câteva persoane ce le-a determinat să plece de acasă. „Mă plictiseam singur, părinții mei au plecat la munte cu niște rude și eu am vrut să rămân acasă. Ieri am stat în casă, că nu aveam încotro, peste tot era închis. Dar azi nu am mai răbdat și am venit să fac mișcare.”, a spus Marian.
    Georgiana e studentă la București și zilele trecute a venit acasă. Prima zi a petrecut-o în familie, iar a doua cu prietenii. „M-am gândit să ieșim la un suc inițial, dar nu am găsit un local liber așa că am zis să venim la patinoar, să bem un vin fiert și să ne distrăm. Nu știu să patinez, mi-a fost puțin teamă, dar cât poate fi de rău?”, spune tânăra. Câțiva adulți își fac curaj să intre pe patinoar cu o țuică fiartă sau un vin fiert. O fetiță care stă și privește de după gard la patinatori îi cere tatălui să-i cumpere cadoul pentru ziua ei mai devreme, să se bucure de el. „Tată, vreau patinele alea mai devreme de ziua mea, dacă nu mi le iei acum, în vară nu mai am ce face cu ele. Și până iarna viitoare o să-mi rămână mici. Nu-i așa că mergem mâine și-mi iei?”, îl întreabă fetița pe tatăl său. Nu a primit un răspuns, însă copila zâmbește în continuare, semn că știe că rugămințile sale nu-s în zadar.
    Era puțin trecut de ora 22.00 și numărul persoanelor din Piața Unirii creștea. Se pare că puțini mai sunt cei care petrec prima și a doua zi de Crăciun acasă, cu familiile și tot mai mulți preferă ieșirile cu prietenii și plimbările prin oraș, nu o cină în familie, cu bucate tradiționale.
   

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?