Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Bilanț DRAMATIC pentru comercianții din Onasis, după descinderea ANAF. Și lucrurile nu se opresc aici


Inspectorii Antifraudă au suspendat activitatea la 14 comercianți din Complexul comercial Onasis din Focșani în urma controalelor derulate în 19 și 20 decembrie. Verificările vor continua, inclusiv cu inspectori de la Administrațiile Județene ale Finanțelor Publice, până la 8 ianuarie 2015. Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală au anunțat, miercuri, că în cele două zile din decembrie au fost verificați 186 de comercianți care vindeau mărfuri în Onasis. În urma controalelor au fost aplicate 248 de amenzi, cu o valoare totală de 909 mii lei. De asemenea, au fost realizate confiscări de bunuri și numerar în valoare de 159.234 lei. Inspectorii Antifraudă au mai dispus suspendarea sau închiderea activității pentru 14 comercianți care nu erau dotați sau nu utilizau case de marcat fiscale.
    Verificările de la Onasis au făcut parte din „Operațiunea Cristal” derulată la nivel național de către inspectorii Antifraudă. Au fost controlați 3941 de comercianți și au fost aplicate 4311 amenzi, cu o valoare de peste 24,7 milioane lei. Inspectorii au confiscat bani și bunuri în valoare de 14,9 milioane lei. Au fost dispuse interzicerea activității și suspendarea pentru că nu existau sau nu erau utilizate casele de marcat la 249 de comercianți.
Acțiunile de control vor fi continuate în perioada următoare de inspectorii de la Administrațiile Județene ale Finanțelor Publice.
    Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, acțiunile de control inopinat vor avea loc până la 8 ianuarie. „Inspectorii din cadrul structurii de inspecție fiscală vor efectua controale inopinate, în conformitate cu prevederile art. 97 din Codul de Procedură Fiscală, la societățile comerciale care își desfășoară activitatea în cadrul complexelor comerciale de tip en-gros (în funcție de specificul activității desfășurate) din județele coordonate de DGRFP Galați în vederea identificării operatorilor economici care prezintă un risc fiscal ridicat în vederea analizării și includerii acestora în programul de activitate”, se arată în informarea primită de la DGRFP Galați.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?