Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO: Fosta directoare a Liceului Pedagogic s-a îmbolnăvit subit. Noua directoare nu poate prelua funcția


Fosta directoare a Liceului Pedagogic, Natașa Simion, s-a îmbolnăvit subit, în noaptea de miercuri spre joi, în prezent aflându-se în concediu medical. Deși reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au fost ieri la liceu și au citit decizia de numire a noii directoare, respectiv Felicia Panaite, îmbolnăvirea Natașei Simion pune bețe-n roate noii conduceri. Potrivit unor surse, acesteia nu îi poate înceta mandatul pe perioada concediului medical.
    Noul director Felicia Panaite a mărturisit că este o fire răbdătoare și este dispusă să colaboreze pentru a rezolva situația conflictuală din cadrul liceului cât mai curând. Momentan, aceasta nu poate semna niciun act în numele instituției. „Eu am decizie din partea ISJ, care a fost înregistrată, deoarece au venit cei de la Inspectorat și doamna secretară. S-a luat act de această decizie, dar să vedem dacă este legală. Trebuie să consultăm un jurist. Deocamdată semnează domnul director adjunct, Marius Măciucă, pentru că eu nu știu dacă sunt în legalitate și o să vedem ce va fi zilele acestea. Doamna Natașa a anunțat-o pe secretară la prima oră a zilei (ieri dimineață-n.r.) și am înțeles că este în spital și nu putea veni personal să anunțe. Urmează să vedem pe ce perioadă este concediul, momentan mă aflu într-o situație incertă. Conform deciziilor sunt director, dar atâta timp cât dânsa e în spital, știu că nu poate să intre în drept decizia. Toți oamenii au fost bucuroși în urma ședinței, în speranța că se aplanează conflictul și intrăm și noi în normalitate, dar sunt problemele acestea de preluare a funcției. Eu am toată disponibilitatea să rezolvăm această situație, pentru că este liceul la care țin foarte mult, e păcat pentru că rezultatele acestui liceu au fost umbrite de scandaluri. Trebuie să fie disponibilitate și de partea cealaltă”, a precizat profesoara Felicia Panaite.
    Profesoara a adăugat că va fi directorul Liceului Pedagogic „Spiru Haret” Focșani până la finalul acestui an școlar și nu are de gând să se înscrie la concurs pentru a ocupa în continuare funcția. „Voi fi în funcție până la finalul anului școlar și nu am e gând să particip la concurs”, a spus profesoara. Până la finalul anului școlar, ceilalți colegi de catedră au timp să obțină calitatea de expert în management educațional, aceasta fiind o condiție obligatorie pentru ocuparea funcției de director de școală.
   
Atmosfera din liceu s-a schimbat

    Ieri, atmosfera la Liceul Pedagogic nu mai semăna deloc cu cea din ultimele luni. Cadrele didactice care săptămâna trecută au intrat în grevă japoneză au renunțat la banderolele albe. Pe hol și în cancelarie era o atmosferă mai destinsă, nici măcar elevii nu mai erau încordați, ba chiar se auzeau și colinde. 
    În timp ce profesoara se afla în biroul secretarei șefe, Paulina Roșcan, elevii unei clase de-a XI-a, la care noua directoare este dirigintă, au venit la cancelarie să-i facă o surpriză, să o felicite pentru noua funcție și să-i mulțumească pentru faptul că le va fi în continuare dirigintă. Vizibil emoționată și surprinsă, Felicia Panaite nu s-a mai putut abține și a izbucnit în plâns, în timp ce era îmbrățișată și îi îmbrățișa pe elevii săi. „Ei sunt singurii care au reușit să mă emoționeze atât de tare și reușesc să mă surprindă încă”, a spus aceasta, printre lacrimi, moment în care elevii au început să aplaude. Profesorii care se aflau în acele momente în cancelarie au ieșit pe hol și au aplaudat și ei, zâmbind.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?