Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Tânăr ARESTAT după ce a furat o MAȘINĂ și bunuri


Un tânăr de 22 de ani, din comuna Golești, a ajuns în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea, după ce a sustras o mașină, dar și alte bunuri din gospodăriile unor localnici.
    Mașina, o Dacia, a fost furată la finele săptămânii trecute, din Focșani. Ca urmare a sesizării făcute de păgubit, polițiștii de la Poliția municipiului Focșani și cei de la Secția Golești au început verificările și așa au ajuns la principalul suspect, respectiv Andrei Ionuț M.. Pe lângă asta, oamenii legii au găsit și mașina abandonată, pe o stradă din localitatea Golești. „La data de 15.12.2015, polițiștii din Golești au depistat un tânâr de 22 ani, din comuna Golești, iar în urma documentării activității infracționale au stabilit faptul că acesta, în noaptea de 12/13.12.2015, a sustras un autoturism din municipiul Focșani, autoturism găsit ulterior abandonat pe raza localității de domiciliu”, explică polițiștii.
    Tânărul a mai comis și alte infracțiuni, după cum spun polițiștii. În urma anchetei s-a stabilit că în perioada noiembrie-decembrie, el a pătruns fără drept în anexele a trei locuințe din Golești și a sustras diferite bunuri, creând un prejudiciu de 2.000 lei. Ce a furat, a vândut apoi unor persoane din comuna Golești, care nu au ezitat să spună cine a fost vânzătorul. Polițiștii spun că au recuperat bunurile furate de tânăr.     „Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că în perioada noiembrie – decembrie a.c., tânărul a mai pătruns în trei anexe de pe raza localității de domiciliu, de unde a sustras bunuri în valoare de aproximativ 2000 de lei, bunuri care au fost vândute unor bărbați din comuna Golești. Prejudicul cauzat a fost recuperat în totalitate și a fost predat persoanelor vătămate”, au adăugat oamenii legii.
    După ce a fost identificat și audiat, tânărul nu a mai fost lăsat să plece de la poliție, el fiind reținut pentru 24 de ore. Ieri, el a ajuns la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 30 de zile. La aflarea veștii ca nu va pleca acasă, ci se va întoarce în arest, tânărul a și făcut contestație. Pe lângă furt calificat, el mai este cercetat și pentru conducere fără permis. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Mărgineanu Andrei Ionuț, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere (…), furt calificat în formă continuată (…) (două acțiuni), furt calificat (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 15.12.2015 până la data de 13.01.2016 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 15.12.2015, ora 14.00”, se arată în decizia instanței de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?