Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Anchetă la Buzău după un număr de magie la o clasă primară: Unui copil i s-a tăiat mâna


Anchetă la Buzău după un număr de magie la o clasă primară. Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Buzău, Geta Burducea, Inspectoratul și conducerea școlii au declanșat anchete după ce pe o rețea de socializare a apărut un filmuleț realizat în Åžcoala Gimnazială nr. 6 din municipiul Buzău, filmuleț în care un iluzionist mimează tăierea brațului unui băiat, în timp ce pe fundal se aud zgomote de uimire și teamă ale celorlalți elevi, scrie monitorulbt.ro.
Totul s-ar fi întâmplat la serbarea de Crăciun, iar la spectacol a asistat și învățătoarea de la clasă, care nu a oprit momentul de magie, ci a filmat, iar ulterior a postat pe Facebook filmulețul și fotografii din timpul spectacolului. „Inspectoratul Åžcolar a deschis o anchetă și conducerea școlii a demarat cercetări. Nu vom lua decizii pe loc, trebuie să respectăm niște reguli, pentru că apoi suntem dați în judecată și pierdem. Trebuie să respectăm niște pași, constituim o comisie care să audieze, să decidă în cunoștință de cauză, să vadă cine e de vină pentru această situație”, a declarat șeful ISJ Buzău, Geta Burducea, care a adăugat că elevii care au asistat la spectacolul de iluzionism vor fi consiliați psihologic.
Ea a menționat că o eventuală decizie în privința cadrului didactic va fi luată de conducerea unității de învățământ, cu acordul Consiliului de Administrație al școlii și al părinților. Burducea a precizat că magicianul nu ar fi fost chemat la spectacol de un cadru didactic, ci ar fi venit din proprie inițiativă pentru a-și prezenta numărul în fața copiilor din clasele I-IV.
Iluzionistul a avut în recuzită, printre altele, săbii și cuțite, dar și șerpi și scorpioni. La un moment dat, el simulează tăierea încheieturii mâinii unui copil, iar când magicianul i-a întrebat pe colegi dacă trebuie tăiată toată, copiii au început să țipe de spaimă. Apoi, iluzionistul mimează că unui alt elev îi înfige o sabie în gât, tot demonstrativ. În pofida reacțiilor, el nu se oprește, alegând un alt băiețel căruia îi așează un guler în jurul gâtului și îi cere să îi spună când va simți sabia. 
Apoi, un șarpe este scos dintr-o pungă în timp ce o fetiță se aude țipând. În timpul spectacolului, unii copii strigă de teamă, în timp ce alții își acoperă ochii pentru a nu vedea ce se întâmplă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?