Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Noul președinte al TSD este un focșănean, actualmente viceprimar al sectorului 6 București


Gabriel Petrea este noul președinte al Tineretului Social Democrat (TSD). Acesta a fost ales în cadrul Congresului Național organizat sâmbătă, la care a participat și o delegație a TSD Vrancea. Congresul a fost organizat la complexul ROMEXPO, unde au participat peste 1200 de membri din toată țara. Delegația vrânceană a fost condusă de vicepreședintele TSD, Dragoș Matișan. „Delegația noastră are 33 de membri cu drept de vot, iar astăzi (sâmbătă – n.r.) votăm pentru meritocrație în randurile TSD. Misiunea TSD este de a aduce tineri alături de PSD. În ultima perioadă acest lucru nu prea s-a întâmplat.Tinerii intră în politică pentru că vor să facă parte dintr-un grup de oameni cu aceleași idealuri. Nevoile tinerilor din România întotdeauna au fost reprezentate de doctrina de stânga.TSD trebuie să funcționeze în jurul proiectelor și ideilor social-democrate, iar aici trebuie să fie locul în care se testează și se dezbat ideile tranșant de stânga, care pot fi ulterior preluate în platforma partidului.TSD trebuie să aibă capacitatea de a lansa regulat dezbateri naționale pe teme de interes pentru tineri și pentru societate.  Mulțumim domnului președinte PSD Vrancea, Marian Oprișan pentru tot sprijinul acordat organizației de tineret TSD Vrancea”, a declarat Dragoș Matișan.
    La congres au fost prezenți președintele partidului, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, deputatul Rovana Plumb, europarlamentarii Claudia Èšapardel, Victor Negrescu, Andrei Cristea și Emilian Pavel.
    În lupta pentru președinția TSD s-au înscris trei candidați: Gabriel Petrea, Gabriela Podașcă și Andrei Tinu, ultimul retrăgându-se din cursa dupa susținerea discursului. Lupta a fost câștigată de Gabriel Petrea, fost secretar general al TSD și viceprimar al sectorului 6, care a primit 801 voturi în detrimentul Gabrielei Podașcă, deputat PSD într-un colegiu din București, care a primit 189 voturi.
    Noul președinte al organizației de tineret a PSD este focșănean, absolvent al Colegiului Național Unirea, iar după terminarea studiilor a rămas în București. „M-am născut pe 30 octombrie 1984, la Focșani, județul Vrancea. Părinții m-au crescut într-un spirit constructiv, urmărind mereu obținerea de rezultate concrete. Cea mai importantă lecție de viață pe care am învățat-o a fost: niciodată nu judeca doar efectul, ci caută cauza, mai ales când cineva greșește față de tine. Am avut norocul să mă nasc într-o familie echilibrată, fondată pe încredere și respect reciproc. Familia mi-a fost alături mereu, acordându-mi sprijinul de care aveam nevoie pe plan emoțional, social și profesional. Prietenii și amintirile pe care le impărtășim sunt de neprețuit, ei fiind cei care m-au învățat că o societate puternică se bazează pe un grup puternic de prieteni.
    Am urmat cursurile celui mai bine cotat liceu din Focșani – Colegiul Național Unirea. M-am orientat către științele exacte și m-au atras în mod deosebit concursurile de profil, participând cu succes la olimpiadele naționale de fizică. Fizica m-a învățat că pentru a înțelege o reacție trebuie să înțeleg mai întâi relațiile dintre componente și modul în care interacționează. În anul 2003 am fost admis ca bursier în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare București, Universitatea Politehnica București, concentrându-mă pe rețelistică și programare. În completarea vieții academice, am simțit nevoia să mă implic mai mult în societate, implicându-mă ca voluntar într-o serie de proiecte. Am muncit mult, am învățat enorm, încercând să îmi găsesc un drum în viață  și prin ceea ce fac să încerc să influentez pozitiv lucrurile sau oamenii din jurul meu”
, se arată pe gabrielpetrea.ro. Din 2012 este viceprimar al sectorului 6 al capitalei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?