Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Fostul director al Vincon preia conducerea operațiunilor internaționale la Bioaldevin


Georgel Costache, fostul director al Vincon, va prelua coordonarea activităților firmei Bioaldevin din cinci țări europene. După ce a plecat de la Vincon, Georgel Costache a negociat cu Bioaldevin preluarea funcției de director general al afacerii din România. Bioaldevin este o afacere a firmei spaniole Agrovin, unul dintre cei mai importanți fabricanți și distribuitori de produse oenologice la nivel mondial. Georgel Costache a declarat pentru revista vinul.ro că, de la 1 ianuarie 2016, va prelua funcția de director general al unei alte firme care aparține de Agrovin și care va activa atât în țară cât și în alte țări europene.
    Bioaldevin a fost înființată cu scopul de a valorifica și utiliza complet produsele secundare rezultate în urma fabricării vinului, respectiv tescovina și drojdia. În prima fază se produc alcool, acid tartric, semințe și fertilizanți pentru pământ. În România, Bioaldevin a realizat fabrica de la Odobești, o investiție de 10 milioane de euro și 60 de angajați. La inaugurare, acționarii spanioli preconizau investiții de încă 10 milioane de euro până în 2017. „În fazele ulterioare se vor face produse sofisticate, cum ar fi taninuri, enocianina și electricitate”, afirma German Leon, președintele Agrovin, la inaugurarea distileriei Bioaldevin.
    Investiția de la Odobești aduce venituri însemnate și bugetului statului român, prima estimare fiind de circa 50 de milioane de euro pe an din accizarea produselor fabricii. De remarcat că 4 din cele 10 milioane de euro ale investiției din fabrica de la Odobești au reprezentat fonduri provenite de la Cofides, un parteneriat public-privat spaniol, înființat în urmă cu 25 de ani pentru a sprijini financiar investițiile spaniole în străinătate. Din acționariatul parteneriatului fac parte Ministerul Economiei și Competitivității din Spania, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), BancoSantander, Banco Sabadell și Banco Popular.
    La Vincon, conducerea executivă este asigurată de președintele Consiliului de Administrație, Luchi Georgescu. De asemenea, managementul operațional este asigurat de un Consiliu Director format din membri top management al companiei. Directorul de vinificație este Nicu Mateescu, cel care răspunde practic de calitatea vinurilor de la Vincon. Vincon este cel mai mare producător de vinuri din România, cu o gamă de produse adresate tuturor segmentelor de consumatori. Compania deține 11 crame și circa 1.500 de hectare de viță de vie în podgoriile Odobești, Cotești, Panciu și Huși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?