Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Simulare de incendiu la o biserică din Adjud


Pompierii de la Secția Adjud au intervenit joi pentru stingerea unui incendiu, care a cuprins o biserică din municipiu. Incendiul nu a fost unul real, ci a fost un exercițiu, pus la cale de pompieri, pentru a verifica modul de cooperare și intervenție în cazul în care ar izbucni un incendiu real la un lăcaș de cult.
Din păcate, incendii izbucnesc peste tot, motiv pentru care pompierii desfășoară astfel de exerciții frecvent. Anul acesta au fost lăcașe de cult cuprinse de flăcări. În iulie, biserica Ovidenia din Focșani, situată în apropiere de Școala Ștefan cel Mare, a fost cuprinsă de flăcări. Pe lângă obiectele de cult și mobilier care au ars, respectiv icoane, cărți religioase, acatiste, lumânări, a mai fost afectat de incendiu și un aparat de aer condiționat, s-au degradat pereții și planșeul din pridvor, dar și ușa de acces în lăcășul de cult și ferestrele din pridvor. Primele verificări ale pompierilor au arătat faptul că incendiul a pornit de la o lumânare lăsată aprinsă. Din fericire, lăcașul de cult era asigurat.
    În noiembrie, mai multe anexe ale Bisericii din comuna Vizantea Mănăstirească au ars în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit. Incendiul s-a manifestat la o anexă în care funcționa camera centralei, dar și la altele, alipite clopotniței. În urma acestuia au ars acoperișul camerei centralei și al anexelor pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, acoperișul fiind contruit din lemn cu învelitoare din tablă. De asemenea, s-a degradat centrala termică și au ars și 3 tone de fân. În urma verificărilor s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?