Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

„Adoptă un brad de Crăciun“, acţiune pentru copiii instituţionalizaţi din Vrancea


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a lansat o provocare tuturor vrâncenilor care în preajma Crăciunului pot aduce un zâmbet pe fețele copiilor aflați în sistemul de protecție instituționalizat. Președintele Marian Oprișan îi invită pe toți vrâncenii, pe data de 18 decembrie, la acțiunea „Adoptă un brad de Crăciun”, prin care vor fi împodobiți 25 de brazi pentru copiii orfani, brazi ce vor fi duși în centrele de plasament din Vrancea. „Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase momente ale anului, iar copiii sunt cei care se bucură cel mai mult de acestea. Dar nu toți copiii au șansa unei familii, a unui loc pe care să îl numească «acasă». Unii dintre acești copii sunt cei aflați în sistemul de protecție a copilului din Județul Vrancea, iar eu vreau să vă lansez o provocare! Haideți să le arătăm că în aceste momente speciale ne gândim la ei, să îi facem să simtă căldura din sufletele noastre, haideți să-i facem fericiți! În data de 18 decembrie voi amplasa, în Piața Unirii din Focșani, 25 de brazi pe care vă invit să îi ornați pentru orfani. Dar, așa cum este lăsată tradiția, sub fiecare brad ornat ar trebui să existe și un cadou de la moșu’. De ce să nu reluăm și în acest an obiceiul de a oferi un cadou micuților din Vrancea care au probleme sociale atât de grave încât moșu’ nu ajunge pe la ei?”, se arată în invitația lansată de Marian Oprișan.
    De asemenea, șeful administrației județene a arătat că din data de 16 decembrie, fiecare dintre vrânceni va putea oferi un cadou unui copil necăjit. În Piața Unirii va fi amplasată Tolba lui Moș Crăciun în care vor fi colectate cât mai multe daruri. „Anul acesta am hotărât să oferim celor mici doar rechizite școlare, cărți și jucării pe care vă rugăm să le ambalați frumos. Și, pentru că vrem ca toții copiii să știe cine sunt cei care s-au gândit la ei, la Tolba lui Moș Crăciun veți găsi câte o steluță dublă cu numele copilului pe ea. O steluță o veți primi dumneavoastră când veți pune cadoul în tolbă, iar pe cealaltă steluță, lângă numele copilului vă veți scrie numele și apoi îl veți lipi pe cadou. Așa vom fi siguri că numele dumneavoastră va ajunge în sufletul și pe buzele copilului pe care îl veți face fericit în noaptea magică a Crăciunului. Vă mulțumesc că sunteți buni, darnici și mereu gata să ajutați”, se mai arată în invitația lansată de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
Acțiunea va avea loc în cadrul Orășelului Copiilor care a fost amenajat în Piața Unirii și în Grădina Publică din Focșani.

Orășelul copiilor a fost amenajat în Piața Unirii

    Astăzi, artiștii de la Ansamblul Folcloric Èšara Vrancei vor încânta publicul focșănean cu colinde tradiționale culese din zona de munte. Spectacolul va dura aproximativ 45 minute și va începe la ora 17.30. Mâine, de la orele 17.00, vor urca pe scena din Piața Unirii cei mai talentați copii din județ. Este vorba despre Giulia Andonescu (11 ani) de la Scoala Gimnazială Ioan Cîmpineanu, câștigătoarea mai multor premii în competiții naționale, Ștefania Roberta Cioară (10ani) din Gugești, câștigătoarea trofeului „Star Melody,Spring Star,Mărțișor”, București. De asemenea, spectatorii vor avea parte de multe surprize.
    În cadrul orășelului se află un patinoar cu o suprafață de peste 700 de metri pătrați, dar și un Târg de Crăciun care va funcționa în perioada 6 -28 decembrie 2015. Organizatorii au pregătit și Caravana lui Moș Crăciun cu personajele magice din Å¢ara lui Moș Crăciun care se va plimba prin oraș, spre încântarea celor mici. De asemenea, vor avea loc spectacole interactive pentru copii cu personajele magice din Å¢ara lui Moș Crăciun în Piața Unirii. Tot în Piața Unirii au fost montate și căsuțe din lemn, de unde puteți cumpăra colaci secuiești, vin fiert și alte bunătăți specifice acestei perioade.
    Până pe data de 27 decembrie, în fiecare sâmbătă, Moș Crăciun are invitați speciali care vor încânta publicul cu cele mai frumoase cântece și colinde de Crăciun. După ce la inaugurarea orășelului au cântat Allegreto și Andra, urmează Analia Selis, Narcisa Suciu, Marius Ciprian Pop, Paula Seling,  Mihai Trăistariu, Fuego, Ducu Bertzi. De asemenea, în Piața Unirii sunt invitate să cânte corurile de copii și ansamblurile populare din Vrancea, care vor interpreta colinde, cântece, obiceiuri și tradiții de iarnă.

Spectacole cu personajele magice ale lui Moș Crăciun

    Cei mai mici vrânceni, împreună cu părinții, sunt invitați la fiecare sfârșit de săptămână în Piața Unirii din Focșani unde, sub denumirea „Vrancea Dalbă”, vor fi organizate spectacole interactive pentru copii cu personajele magice din Å¢ara lui Moș Crăciun. Pe o scenă amplasată lângă bradul mare din piața centrală a orașului, mai multe personaje de poveste, alături de Moș Crăciun, vor dansa, vor cânta și se vor juca cu copiii, care pot profita de ocazie pentru a-i șopti Moșului ce daruri își doresc să primească de Crăciun. Pe un ecran led uriaș va fi proiectată întreaga distracție a celor mici cu Zâna Zăpezii, Magicianul Moșului, Omul de Zăpadă și Spiridușii. Moș Crăciun și ajutoarele sale vor fi prezente în Piața Unirii din Focșani în fiecare week-end până pe 27 decembrie 2015. Copiii vor fi invitați să participe la karaoke, muzică, jocuri interactive, concursuri de dans și poezie. Nu vor lipsi cadourile surpriză pentru toți cei care vor veni în Piața Unirii. Aici, toți copiii vor fi transformați în mini vedete, vor fi filmați și fotografiați pentru ca aceste momente unice să rămână amintire peste ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?