Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Mini tipografie la Centrul Elena Doamna Focşani


Fundația Sense Internațional România, în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani, Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea și Consiliul Județean Vrancea lansează mâine, mini-tipografia din cadrul Centrului Elena Doamna. Mini-tipografia va funcționa ca un atelier vocațional ce îi va pregăti profesional pe tinerii cu surdocecitate (o combinație de deficiențe de văz și de auz n.r.) și deficiențe senzoriale multiple, în scopul încadrării lor viitoare pe piața muncii si a integrării sociale.
    Mini-tipografia este unul dintre cele două ateliere dezvoltate de Sense Internațional România și partenerii locali în Focșani și Buzău prin proiectul „Sens pentru viață”, proiect finanțat în cadrul fondului „Lumea prin culoare și sunet” ediția 2015 al Fundației Orange. Valoarea totală a finanțării proiectului Sens pentru viață anul acesta este de 218.634 lei. Proiectul beneficiază de finanțare și din partea Fundației Medicor. „Sens pentru viață” își propune să dea o șansă copiilor și tinerilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple (DSM) prin dezvoltarea de servicii vocaționale dedicate acestora. Astfel, tinerii vor învăța o meserie ce le va crește șansa de a duce o viață independentă. Centrul din Focșani se adaugă celor înființate deja de SI(R) în 2013 – 2014 cu finanțarea Fundației Orange în București, o mini-tipografie, Iași, un centru de modelare a marțipanului, Galați, o mini-seră, Arad, o mini-tipografie, Timișoara. În fiecare an, în cadrul acestor 7 centre vocaționale, vor învăța o meserie 80 de tineri cu surdocecitate/DSM.
    „Ideea acestui proiect a venit de la părinții și profesorii copiilor cu surdocecitate și  deficiențe senzoriale multiple, îngrijorați de soarta copiilor lor după absolvirea școlii. Tot ce ne dorim prin acest proiect este ca tinerii să învețe o meserie și să dobândească acele aptitudini absolut necesare pentru integrarea lor socială și profesională, astfel încât să poată duce un trai independent”, se arată în comunicatul Cristianei Salomie, director Sense Internațional România. „Proiectul mărește semnificativ șansele de integrare socială ale tinerilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple. Centrele vocaționale au un rol foarte important pentru acești tineri, oferindu-le oportunitatea învățării unei meserii și astfel, crescându-le șansele de a avea o viață adultă autonoma”, a declarat și Amalia Fodor, director executiv al Fundației Orange.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?