Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Transportator de lemne cercetat pentru dare de mită


Un bărbat din județul Galați este cercetat în Vrancea pentru dare de mită. El a fost oprit în trafic la Garoafa, în timp ce conducea o mașină încărcată cu lemne. Polițiștii i-au cerut documentele de proveniență și transport, pe care Silviu Sârbu nu le-a putut prezenta deoarece nu le avea. Atunci când polițistul i-a spus că încărcătura trebuie să fie verificată de un specialist silvic, bărbatul s-a enervat, a spus vrute și nevrute, după care a plecat de la fața locului, abandonând mașina cu tot cu lemne.
    A revenit după ceva timp, iar când a aflat ca va fi amendat și va rămâne fără permis, bărbatul a cerut să discute cu polițistul care l-a oprit, respectiv agent șef adjunct Ionuț Bratu. I-a promis acestuia o sumă de bani pentru a nu lua măsurile care se impuneau în cazul său. Omul legii a sesizat DGA, iar ofițerii anticorupție l-au prins pe Silviu Sârbu în flagrant, în timp ce-i dădea omului legii suma de 500 lei.
„La data de 4 decembrie a.c., ora 17.00, polițiștii din Garoafa, în timp ce executau serviciul de control și supraveghere al traficului rutier, au oprit în trafic pe DN 2 E85 o autoutilitară care transporta material lemnos. Conducătorul auto, un bărbat de 36 ani, din comuna Ivești, județul Galați, nu a putut prezenta niciun document legal de proveniență sau transport, motiv pentru care i s-a solicitat ca masa lemnoasă să fie măsurată de un specialist silvic, în vederea luării măsurilor legale. Bărbatul a devenit violent verbal și a părăsit locul unde a fost depistat. La scurt timp acesta a revenit, polițiștii i-au adus la cunostință prevederile legale încălcate, măsurile contravenționale ce vor fi luate împotriva sa, precum și faptul că i se va reține permisul de conducere pentru nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier. În acel moment, conducătorul auto a solicitat să discute personal cu polițiștul, promițându-i o sumă de bani pentru a nu se lua măsura reținerii permisului de conducere. Având în vedere aceste aspecte, în jurul orelor 19.50 bărbat de 36 ani a fost depistat în flagrant de către procuror și lucrători din cadrul D.G.A. Serviciul Județean Anticorupție Vrancea în timp ce oferea polițiștului drept mită suma de 500 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?