Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Proiectul de reabilitare şi modernizare a străzilor din Panciu a fost finalizat


Străzile din zona centrală a orașului Panciu au fost reabilitate, în cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public (străzi)”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 1: „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniul de intervenție 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” Sub-domeniul: Centre urbane.
Investiția, în valoare totală de 13.785.007 lei, a fost prezentată joi, 3 decembrie 2015, de primarul Iulian Nica, în cadrul seminarului de informare privind diseminarea rezultatelor proiectului, eveniment găzduit de Casa de Cultură. „Primăria Orașului Panciu finalizează unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană – «Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public (străzi)», prevăzut de Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Prin implementarea acestui proiect am urmărit dezvoltarea durabilă a orașului Panciu, prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public, în vederea creșterii calității vieții locuitorilor, crearea de noi locuri de muncă și creșterea atractivității zonei pentru potențialii investitori. Investiția a favorizat reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere pe un număr de 18 străzi, prin executarea de structuri rutiere noi și ranforsarea structurilor existente în vederea fluidizării și îmbunătățirii condițiilor de circulație. Concomitent, a fost protejată infrastructura rutieră modernizată și reabilitată, prin executarea unor colectoare de canalizare dimensionate corespunzător, înlocuirea și îndesirea gurilor de scurgere”, a precizat primarul Iulian Nica.
Străzile incluse în proiect au fost: 1 Mai, George Coșbuc, Cooperației, Decebal, Mihai Viteazu, Mircea, Cuza-Vodă, Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Independenței, Cracalia, Traian, Afumați, Ghiocei, Titu Maiorescu, Ciprian Porumbescu, Teilor, Eroilor și Libertății. Lucrările au inclus asfaltarea și modernizarea lor, precum și realizarea de marcaje longitudinale, pentru delimitarea benzilor de circulație, și de marcaje transversale, corespunzătoare trecerilor de pietoni. De asemenea, au fost executate și lucrări de instalare a indicatoarelor rutiere, pentru siguranța circulației. „Dorința noastră a fost ca lucrările prevăzute de acest proiect să respecte toate standardele actuale de calitate, întrucât este vorba despre o investiție majoră, care a implicat și o finanțare pe măsură. Reabilitarea străzilor va avea, pe termen lung, mai multe consecințe: reducerea evenimentelor rutiere și împiedicarea disconfortului creat de ambuteiajele de trafic; reducerea consumului de carburanți, uleiuri și lubrifianți, lucru care determină îmbunătățirea factorilor de mediu prin reducerea poluării, reducerea costurilor de întreținere a infrastructurii rutiere; prelungirea duratei de viață a autovehiculelor prin reducerea defecțiunilor tehnice produse de infrastructura rutieră degradată; îmbunătățirea accesibilității pe tronsoanele reabilitate; creșterea nivelului investițional și atragerea de noi investitori autohtoni și străini, care să dezvolte zona; creșterea gradului de civilizație, aspect care favorizează dezvoltarea mediului de afaceri și atragerea de noi investiții”, a afirmat Iulian Nica.
Celor 18 artere de circulație modernizate li se adaugă străzile Progresului, Rozelor și Ioan Slavici, reabilitate datorită proiectului „Protejarea, restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea creșterii atractivității turistice a orașului Panciu”, finanțat tot în cadrul POR. „Aceste obiective de investiții sunt completate de proiectul «Crearea și modernizarea zonelor verzi, mobilier stradal, parcuri și zone florale», prin care s-au extins spațiile verzi aferente a 14 cvartale de blocuri. Pentru perioada imediat următoare, avem în vedere executarea lucrărilor de modernizare atât pe străzi din zona centrală, dar și din cartierele aparținătoare și mă refer aici la străzile Heliade Rădulescu, Angeliului, Silvestru Jim, Republicii, 1 Iunie, 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Nicolae Iorga, Pieței, Angerului, Mihai Eminescu, Dumbrava, incluse în proiectul «Modernizare tramă stradală în zona centrală a orașului Panciu, județul Vrancea» și finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Toate aceste investiții au ca scop îmbunătățirea aspectului edilitar și crearea condițiilor optime de trai pentru toți păncenii care trebuie să se bucure de un oraș modern și civilizat”, a adăugat primarul Iulian Nica.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?