Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO : Povești de succes: Focșăneanca Ana Maria Dinuță, pe scena Bucharest Fashion Week 2015


Focșăneanca Ana Maria Dinuță este una dintre norocoasele câștigătoare ale concursului Young Designer Atelierele ILBAH on stage, care are șansa de a-și vedea creațiile pe marea scenă Bucharest Fashion Week din această săptămână! Ea este fiica fostei directoare a ITM Vrancea, Victoria Diaconu și nora omului de afaceri Petre Dinuță.

În acest interviu ea ne povestește despre pasiunea ei pentru acest frumos domeniu.

Ana Maria, spune-ne te rog ce reprezintă pentru tine Designul Vestimentar?
Designul Vestimentar reprezintă pentru mine fascinație, experiment, exuberanță versus austeritate, anotimpuri, texturi, culori, reguli și excepții, nou și vechi, pasiune și stimuli senzoriali…în mai puține cuvinte ar fi de fapt unul dintre domeniile creative ce îmi oferă șansa de a face ceea ce iubesc mai mult: să construiesc idei! Cred că este vorba de atracția către procesul în sine, cel al „întrupării”, al transformării conceptului în produs palpabil și util.

Cum și când ți-ai descoperit această pasiune?

    Această pasiune a existat în mine, cumva în stare latentă „dintotdeauna” sau cum ar spune americanul „as long as I can remember”. A fost doar nevoie de o modificare a circumstanțelor exterioare mie sau poate a fost nevoie de evoluția personală pentru a ajunge să dedic timp începerii studiului acestui domeniu, atât de cuprinzător. Îmi vine în minte o imagine a copilăriei petrecute în casa bunicii, pe lângă mătușa ce își avea tot acolo atelierul de croitorie, răsfoind fascinată reviste cu tipare luate „pe sub mână” și întrebând când „ce literă este asta?”, când „ce e ăla tighel?” și afirmând cu tărie că eu vreau să mă fac „creatoare de modă” când voi fi mare. Mai apoi, crescând puțin și descoperind alte pasiuni și aptitudini, matematica și geometria au căpătat atenție sporită în studiile mele și iată așa am ajuns prin clasa a 5-a sau a 6-a de la „creatoarea de modă” să „dau la arhitectură”. Zis și făcut, iar astăzi am deja 10 ani de când practic arhitectura cu dedicație totală și cred că a venit momentul în care pot să mai fac și altceva, acest altceva!
(…)
Ce reprezintă pentru tine șansa de a-ți prezenta creațiile vestimentare pe podiumul Bucharest Fashion Week?
    Este șansa sau patima artistului care își vernisează expoziția, este de fapt o oportunitate enormă de a primi feed-back de la oameni avizați și de asemenea de a deveni vizibil pentru public și de a-i integra răspunsul. (…)

Interviul integral pe http://bit.ly/1XKlzzM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?