Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

O sută de familii din Slobozia Bradului au acte pe case


Proiectul „Legalizarea zonelor de locuire a comunităților de etnie romă din Comuna Slobozia Bradului – Un drept și o responsabilitate a fiecarui cetățean -II” a fost finalizat, având ca rezultat concret întocmirea cărților funciare pentru 100 de gospodării ale romilor din comuna respectivă. Potrivit celor declarate de Constantin Toader, președintele Asociației Romilor pentru Integrare prin Dezvoltare Rurală Durabilă, persoanele ce fac parte din grupul țintă au început să-și primească documentele.
    Realizarea cărților funciare a fost cofinanțată de Agenția Națională pentru Romi, iar Primăria Slobozia Bradului a fost partener. Primele cărți funciare au fost înmânate în data de 28 noiembrie de către Constantin Toader, președintele Asociației Romilor pentru Integrare prin Dezvoltare Rurală Durabilă, organizația care a implementat acest proiect. „De astăzi puteți spune că sunteți oameni care aveți locuințe în regulă. Pentru că aveți documente, puteți lăsa casele la copii, părinți, frați”, a spus Constantin Toader, care i-a îndemnat pe locuitorii comunei să profite de această opoturnitate pentru a-și realiza documente pentru case, doar în felul acesta fiind posibil să obțină titluri de proprietate.
    Proiectul s-a desfășurat în perioada 30 iunie- 27 noiembrie, iar obiectivul general a fost punerea în legalitate a terenurilor și gospodăriilor în care locuiesc membrii minorității romilor. „Acesta este un drept, o responsabilitate a fiecărui cetățean, în strânsă legătură cu obiectivul programului «Anul participării și responsabilizării cetățenilor II», care își propune să asigure respectarea drepturilor cetățenești pentru cetățenii aparținând minorității romilor, de către instituțiile centrale, locale și partenerii sociali, în vederea soluționării condițiilor legale de locuit în așezările în care aceștia trăiesc”, a mai precizat Constantin Toader.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?