Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Încă trei tineri arestați pentru trafic de droguri. Printre ei, și Marius Avram


Marius Avram și Cristi Mihai Bulboacă, reținuți miercuri seara într-un dosar de trafic de droguri, în care s-a făcut cea mai mare captură de canabis, respectiv 15 kilograme, au primit mandate de arestare preventivă. Soluția a fost dată aseară de magistrații Tribunalului Vrancea și nu este definitivă. Procurorii DIICOT au mai cerut arestarea în lipsă a unui al treilea inculpat, Florin Peneș, din Mărășești. Judecătorii au admis cererea și au dispus arestarea, ceea ce înseamnă că în momentul în care va fi găsit, el va ajunge după gratii. Potrivit unor surse oficiale, tânărul ar fi plecat din țară. 
    Marius Avram, Cristi Mihai Bulboacă și Florin Peneș au fost arestați în același dosar în care, sâmbăta trecută, au mai fost arestate alte trei persoane, respectiv stomatologul Alexandru Theodor Cristian, Dumitru Mădălin Apostu și George Bogdan Pruteanu, după o urmărire ca în filme, în care s-au tras și focuri de armă. Avram scăpat de oamenii legii și a stat ascuns o vreme, apoi a anunțat prin avocatul său că vrea să se prezinte la audieri, lucru pe care l-a și făcut miercuri. S-a dus la sediul DIICOT, de unde a plecat încătușat. 
În ceea ce-l privește pe Avram, anchetatorii au spus că a mers la Buzău însoțit  de medicul stomatolog Alexandru Theodor Cristian, pentru a cumpăra aproximativ un kilogram de canabis de la Dumitru. Întâlnirea dintre Avram și Dumitru ar fi fost intermediată de stomatolog. Avram urma să dea în schimbul kilogramului de canabis o mașină în valoare de aproximativ 5000 de euro. Ajuns la destinație, el nu s-ar mai fi înțeles cu buzoianul, motiv pentru care înțelegerea a picat. Avram a vrut totuși să cumpere 100 grame de canabis, moment în care s-a organizat flagrantul. Polițiștii au făcut un baraj, care a fost forțat de focșăneni și buzoian. S-a tras și cu armele, dar tot au reușit să fugă. În scurt timp, buzoianul Dumitru și medicul au fost prinși, Avram nu. După câteva zile, el a hotărât că este mai bine să vină să discute cu anchetatorii. La audierile de la sediul DIICOT a spus că nu are nicio legătură cu drogurile. Nu a negat că a fost acolo, dar a explicat că a mers cu amicul său, fără să știe ce urma să se întâmple.
    Acțiunea în acest dosar a fost una de amploare. La percheziții, anchetatorii au găsit o cantitate impresionantă de droguri. S-au ridicat aproximativ 15 kilograme de cannabis, valoarea pe piață fiind de 75.000 euro, dar și 600 de plante.
    Avram nu este la prima abatere. În 2007 el a mai fost prins cu droguri de mare risc. În timp ce era judecat, Avram a dispărut din țară, fiind extrădat la începutul anului 2010. Anchetatorii spuneau atunci că Avram și o rudă de-a sa au adus cocaină din Italia și hașiș din Spania pentru a testa piața din România. De numele lui Avram s-a mai auzit și în 2012, când a fost implicat într-un scandal cu un tânăr din Reghiu. Ulterior, cei doi tineri implicați în conflict s-au dat victime ale polițiștilor.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?