Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Auditul la Liceul Pedagogic, amânat după ce doi inspectori școlari s-au îmbolnăvit


Situația conflictuală de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani continuă, iar rezolvarea se lasă așteptată. O comisie a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea trebuia să ajungă la liceu, zilele acestea, pentru a face un audit, în urma căruia să se stabilească dacă Natașa Simion, directoarea unității de învățământ, mai  poate rămâne în funcție sau nu. Auditul a fost amânat, deoarece doi membri ai comisiei sunt în concediu medical. Este vorba de Bogdan Ciubotaru, președintele comisiei și inspector pentru dezvoltarea resursei umane, și Gabriela Oloeriu, inspector management instituțional. Bogdan Ciubotaru se va întoarce din concediu pe 9 decembrie, iar Gabriela Oloeriu va reveni la ISJ pe 7 decembrie. La Liceul Pedagogic a fost trimisă o adresă în cursul zilei de ieri, în care s-a specificat faptul că „articolul 3 al deciziei date de ISJ 963/27.11.2015 se modifică, cu următorul cuprins: comisia își va desfășura activitatea de verificare la Liceul Pedagogic «Spiru Haret» Focșani la o dată ce va fi comunicată petenților, iar raportul final va fi depus la secretariatul ISJ Vrancea la finalizarea lucrărilor”.
    Conform celor spuse de inspectorul școlar general adjunct Lidia Dumbravă, cei doi inspectori nu au putut fi înlocuiți, președintele comisiei fiind singurul inspector școlar care anterior a îndeplinit și atribuiții de director al unei unități de învățământ. „Decizia e dată, doi colegi dintre cei șase membri ai comisiei sunt în concediu medical. Ambii sunt inspectori pe management, iar Bogdan Ciubotaru este singurul inspector care a ocupat și funcția de director. Ceilalți colegi au studiat, între timp, situațiile reclamate. Când se vor întoarce din concediu medical, se va relua activitatea”, a precizat Lidia Dumbravă.
     Potrivit unor surse, profesorii sunt foarte nemulțumiți de decizia ISJ, dar spun că se așteptau să li se pună bețe în roate. Reamintim că s-a ajuns în situația de față după ce membrii consiliului profesoral au votat demiterea directoarei. Patruzeci de cadre didactice au fost de acord cu demiterea Natașei Simion, două voturi au fost nule și s-a înregistrat o abținere și un vot împotrivă.

19 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?