Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Ce părere au localnicii despre colaborarea cu Prospecţiuni


Până acum v-am prezentat numeroase informații despre proiectul de achiziție a datelor geofizice desfășurat de compania Prospecțiuni pentru clienții săi, Hunt Oil Company of Romania și OMV Petrom, însă a sosit momentul să aflăm și care sunt părerile persoanelor care au colaborat cu reprezentanții Prospecțiuni atât în județul Vrancea, dar și în Bacău. „Am câteva suprafețe pe care cei de la Prospecțiuni le-au traversat în timpul lucrărilor dânșilor, inclusiv în perioada aratului. Mi-au achitat sumele stabilite în înțelegerea pe care am semnat-o, și am avut o relație foarte bună. Chiar am mers cu dânșii prin sat și i-am ajutat să vorbească cu oamenii despre proiectul din zonă. Sper să mai avem ocazia să colaborăm în viitor”, a declarat doamna Lidia Petrea, o localnică din satul Homocea.
    Cooperarea oamenilor cu echipa Prospecțiuni nu s-a limitat doar la accesul pe terenuri, ci s-a dezvoltat pe mai multe planuri, în funcție de necesitățile impuse de lucrările desfășurate. Una dintre acestea o reprezintă cazarea reprezentanților companiei pe perioada proiectului: „Încă din anul 2009 am colaborat și am avut mereu o relație excelentă. La fel a fost și acum, când au venit pentru alt proiect. Nu am terenuri, dar am cazat o parte din membrii echipei la pensiunea pe care o dețin. Eu am încurajat întotdeauna astfel de proiecte, deoarece consider că sunt benefice atât pe plan local, cât și la nivel național”, spune domnul Ovidiu Cesovan din Adjud.
    De altfel, compania a menționat încă de la începutul toamnei acest aspect ca fiind unul dintre avantajele pe care lucrările le au în comunitate: „Printre beneficiile aduse în timpul proiectului, pot fi amintite chiriile aferente spațiilor de cazare ale membrilor echipei, precum și cheltuielile personale ale acestora pe parcursul lucrărilor, care se vor reflecta în economia locală”, au declarat reprezentanții Prospecțiuni la începutul proiectului.
    Nu în ultimul rând, echipa Prospecțiuni chiar a fost felicitată de unii localnici, așa cum reiese din mesajul transmis de domnul Ioan Răuță: „În calitate de consilier local și de arendator pe raza comunei Sascut, mă declar extrem de mulțumit de această colaborare. Reprezentanții companiei au fost prezenți la ședința consiliului local, unde a fost votată în unanimitate intrarea societății în zona comunei Sascut. În prezent, primăria se bucură de o colaborare deosebită cu firma, la fel și cetățenii. Å¢in să felicit echipa Prospecțiuni pentru un comportament deosebit și pentru profesionalismul de care a dat dovadă”.
    Vă reamintim că Hunt Oil Company of Romania și OMV Petrom au demarat în această toamnă un proiect de explorare a hidrocarburilor convenționale (petrol și gaze naturale) alături de Prospecțiuni, furnizor de servicii de achiziție a datelor geofizice cu peste 65 de ani de experiență. Echipa Prospecțiuni a contactat utilizatorii terenurilor cuprinse în perimetrul proiectului pentru a le oferi informații detaliate referitoare la lucrările care se vor desfășura pe terenul lor și pentru a discuta despre compensațiile oferite. Echipamente precum cabluri și senzori se instalează pentru maximum 6-10 zile în fiecare zonă și pot fi folosite exclusiv pentru achiziția datelor geofizice.
    Reprezentanții Prospecțiuni din județ pot fi contactați la numărul de telefon 0731 320 900 și la adresa ech16@prospectiuni.com.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?