Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Parteneriat pentru implementarea proiectului „Cresc în Vrancea“


Consiliul Județean Vrancea va aproba un acord de parteneriat între Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani in vederea promovării și implementării activităților PLUS în cadrul proiectului „CRESC în Vrancea! – Copiii remigrați în Vrancea – educați, sprijiniți, consiliați!”. Propunerea va fi dezbătută în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean ce va avea loc marți.
Proiectul de hotărâre mai sus amintit a fost inițiat după ce Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) a anunțat pe site-ul oficial al programului www.granturi-corai.ro, lansarea facilității de finanțare PLUS, derulată în cadrul Programului RO10 finanțat prin Granturile SEE.
    PLUS se adresează exclusiv promotorilor de proiecte care au in derulare proiecte finanțate din fondurile Programului RO10. Se acordă fonduri PLUS pentru activități care contribuie la atingerea obiectivelor proiectelor, fie prin includerea unor noi activități (care nu au fost prevăzute în proiectul inițial), fie prin extinderea/ dezvoltarea unor activități incluse deja în planul de activități al proiectului. „Urmare prelungirii activităților aflate în implementare și a introducerii unor activități noi, bugetul proiectului va fi suplimentat cu 442.524 lei, reprezentând 100% granturi SEE, iar cofinanțarea Consiliului Județean Vrancea este zero lei. Bugetul consolidat al proiectului va avea o valoare totală de 2.345.226 lei. Perioada de implementare a proiectului va fi suplimentată cu 6 luni, respectiv de la 1 mai 2016 până la 30 octombrie 2016”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
    Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul „CRESC în Vrancea! – Copiii remigrați în Vrancea – educați, sprijiniți, consiliați!”. Proiectul a obținut finanțare în cadrul Programului Sinergii pentru viitor – Copii în situații de risc, lansat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în calitate de Operator de Program al RO 10 „Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale”. Programul este finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014.
    Proiectul are o valoare de 1.902.702 lei și se va desfășura până în aprilie 2016. Parteneri sunt Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea, Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani și Intercultural Iceland (partener din statele donatoare). Proiectul vizează facilitarea reintegrării sociale și educaționale a copiilor remigrați (copiii reveniți în România după o perioadă petrecută în străinătate), prin implementarea unor măsuri active de consiliere psiho-educațională, dar și a unor activități de dezvoltare a competențelor părinților și specialiștilor din domeniu.
Prin acest proiect se urmărește înființarea a trei Centre Zonale de Asistență Psiho-educațională a Copiilor Remigrați în Focșani, Adjud și Mărășești, care să asigure accesul a 300 de copii remigrați la resurse educaționale specifice și consiliere în domeniu, accesul a 300 de părinți la programe de educație parentală adaptate pentru situația lor specifică și dezvoltarea competențelor specifice a 340 de profesioniști în domeniu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?