Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO : Explozie și incendiu la Moripan Alex Jariștea


Explozie și incendiu ieri, la SC Moripan Alex SRL din Jariștea. Nu a fost vorba despre o situație reală, ci despre un exercițiu ce a avut ca temă stingerea unui incendiu în domeniul industriei alimentare. Conform scenariului, mai întâi s-a anunțat o explozie la o moară, la fața locului plecând patru echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani, respectiv două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și autospeciala de descarcerare. Până să ajungă pompierii, reprezentanții SVSU Jariștea și angajații au luat primele măsuri, respectiv întreruperea alimentării cu exergie electrică, evacuarea angajaților și a bunurilor de valoare.
    O altă situație tactică a constat în izbucnirea unui incendiu la un corp administrativ, iar o persoană a fost surprinsă în interior. Astfel, echipa de căutare- salvare din cadrul ISU a intervenit pentru scoaterea acesteia din imobilul plin de fum și predarea ei echipajului SMURD, care i-a acordat primul ajutor. Reprezentanții ISU Vrancea spun că în urma acestui exercițiu s-a constatat că toate forțele participante își cunosc obligațiile ce le revin.
    Și pe pagina de facebook a Primăriei Jariștea a fost postată o informare cu privire la acest exercițiu. „Astăzi (ieri-n.r), la S.C. Moripan Alex S.R.L. din comuna Jariștea s-a efectuat o aplicație cu scopul de a se observa gradul de operativitate al forțelor de intervenție, în vederea salvării, limitării și stoparea evenimentelor nedorite. La această aplicație au participat forțe cu tehnică adecvată din cadrul ISU Vrancea, Svsu Jariștea și grupa de intervenție din cadrul Moripan Alex . Din cadrul SVSU Jariștea au participat un număr de 5 voluntari sub coordonarea șefului SVSU Jariștea, Ionel Roman”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?