Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Finanţare pentru reabilitarea termică a unor blocuri din Panciu, Adjud, Cîmpineanca şi Mărăşeşti


Primăria Orașului Panciu a obținut de la Ministerul Dezvoltării Regionale finanțarea necesară pentru reabilitarea termică a 11 blocuri. Primarul Iulian Nica a declarat că cele 11 blocuri însumează 155 de apartamente și sunt amplasate pe străzile Ciprian Porumbescu, Libertății și Independenței. „În urma demersurilor întreprinse pe parcursul acestui an la Guvernul Ponta, Primăria Orașului Panciu a obținut, prin Ordinul nr. 1036/2015 privind modificarea anexelor nr. 1 și 2 la Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 951/2015 pentru aprobarea Programului național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, cu finanțare în anul 2015, banii necesari reabilitării termice pentru un număr de 11 blocuri. Este vorba despre blocurile D1, D2, 1, 1 Bis, 3, 5 și 6 de pe strada Ciprian Porumbescu, blocurile 7, 8 și 11 de pe strada Libertății și blocul 3 de pe strada Independenței. Aceste 11 blocuri se adaugă celorlalte 78 de blocuri care au beneficiat de lucrări similare în perioada 2009-2013”,
Lucrările de reabilitare termică pentru cele 11 blocuri au început în această săptămână cu izolațiile termice și înlocuirea ferestrelor cu cele de tip termopan. „Se va lucra atât timp cât vremea ne va permite acest lucru. Pe perioada anotimpului rece lucrările vor fi sistate și vor fi reluate în primăvara anului 2016”, a afirmat primarul Iulian Nica.

Bani pentru reabilitarea termică a trei blocuri din Adjud

    Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a alocat bani și pentru reabilitarea a trei blocuri cu câte 24 de apartamente din municipiul Adjud. Este vorba de blocurile 88, 89 și 90 de pe strada Republicii. Finanțarea este asigurată prin Programul național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, derulat conform O.U.G. Nr. 18/2009, etapa I. „În luna iunie am  demarat lucrările de reabilitare termică a trei blocuri prinse în prima etapă, pentru care deja s-a organizat licitație iar firma declarată câștigătoare este General Construct. MDRAP va asigura finanțare anul acesta, pentru aceste blocuri”, a precizat primarul Constantin Armencea.
    Acesta a arătat că municipalitatea a mai depus un proiect la MDRAP tot pentru reabilitarea termică a tuturor blocurilor situate de o parte și de alta a bulevardului Republicii. Reabilitarea se va face tot prin Programul național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, derulat conform O.U.G. Nr. 18/2009. „Sperăm să obținem finanțare și pentru acest proiect care nu înseamnă numai reabilitare termică, ci și o integrare a acestor blocuri într-un cadru urbanistic general”, a precizat primarul Constantin Armencea.
    MDRAP a mai alocat finanțare pentru reabilitarea a 63 de locuințe din Cîmpineanca, situate în blocuri aflate pe Calea Odobești, pe străzile Aurorei, Cîmpului și Zorilor. Totodată, vor fi reabilitate 100 de apartamente din Mărășești, situate pe străzile Doinei și Garoafei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?