Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Mesajul românilor care nu au ieşit în stradă: „Nu distrugeți România bucată cu bucată!“


Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene (UNCJR) din România și al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj către politicieni, venit din partea celor care nu au ieșit în stradă după tragedia din clubul Colectiv. Șeful administrației județene susține că România a fost cutremurată din temelii de această tragedie‬, iar majoritatea oamenilor politici au înțeles mesajul pe care strada și societatea civilă a vrut să îl transmită.
Politicienii nu au auzit, și prin urmare nu au înțeles, mesajul celor care au ales să nu iasă în stradă. „Nu distrugeți România bucată cu bucată!”, este mesajul transmis de aceștia politicienilor, potrivit lui Oprișan. „România a fost cutremurată din temelii de tragedia ‪#‎colectiv‬! Majoritatea oamenilor politici din această țară au înțeles mesajul pe care strada, societatea civilă a vrut să îl transmită. Mă tem însă că politicienii nu au auzit și, prin urmare, nu au înțeles și mesajul pe care cetățenii aceleiași Românii nu au avut curajul să îl strige public, ci doar să îl comenteze cu familia, cu prietenii sau colegii. Iar acest mesaj al celor mulți, dar tăcuți, este următorul: «Nu distrugeți România bucată cu bucată! Încetați să mai aruncați cu noroi în tot ceea ce s-a construit în această țară! Fiți raționali și nu mai judecați totul prin prisma emoțiilor!».  Acest mesaj este mesajul oamenilor care sunt și ei nemulțumiți de cum funcționează lucrurile în țara noastră, dar care nu au o atitudine nihilistă, care nu strigă «Jos!» fără a ști că trebuie pus ceva în loc! Sunt acei oameni care merg la muncă, care plătesc taxe și impozite la zi, cei care nu se ceartă cu Poliția când primesc o amendă de circulație și care nu așteaptă ca schimbarea României să fie făcută de către persoane providențiale, ci înțeleg că schimbarea ține de fiecare dintre noi!”, scrie pe pagina sa de Facebook Marian Oprișan.
Åžeful administrației județene crede că datoria oamenilor politici este aceea de a-i reprezenta, în mod egal, pe toți cetățenii acestei țări, de a-i asculta pe cei nemulțumiți, care văd corupție la tot pasul și incompetență în sistemul public, dar și pe cei care astăzi, mai mult ca oricând, sunt speriați de posibilitatea unei crize majore în societate, o criză de identitate și de sistem. „Iar eu, cu orice risc, doresc să îi reprezint și pe cei din urmă, să le spun că nu sunt singuri și că mulți, cei mai mulți, își doresc o Românie normală! Nu doar că își doresc o astfel de țară, dar și muncesc pentru a o avea, fiecare după pricepere și după putere. Tot acestor oameni le spun că românii nu trebuie să fie solidari doar în fața unei tragedii de genul celei din #colectiv, ci trebuie să fie solidari și atunci când valorile noastre fundamentale sunt atacate, atunci când oamenii valoroși sunt jigniți și batjocoriți fără nici un fel de responsabilitate sau argument. Este cazul medicilor din București, care au făcut și fac tot ce le stă în putință pentru salvarea tinerilor din #colectiv. Din păcate, acești medici sunt târâți în noroi, sunt blamați și acuzați pentru că trebuie să existe vinovați de serviciu! După clasa politică și biserică, iată că a venit rândul medicilor, care îi îngrijesc pe tinerii din #colectiv, să fie ostracizați! Din păcate, împotriva medicilor sunt formulate acuze chiar de către colegi de-ai lor din România, în condițiile în care alți medici din Europa laudă eforturile supraomenești ale celor care stau la căpătâiul victimelor #colectiv”, a adăugat șeful administrației județene.

Demonizarea unor categorii sociale valoroase nu este soluția 
 
Oprișan crede că o astfel de atitudine, a unor medici iresponsabili, care au găsit de cuviință ca în astfel de momente tragice să aibă această conduită, nu poate decât să întristeze orice român responsabil. El a susținut că o dramă precum cea petrecută pe 30 octombrie 2015 ar trebui să ne facă să fim solidari nu doar în revendicări, ci și în soluțiile pe care ar trebui să le găsim pentru a îndrepta lucrurile care nu merg bine în sistem.
„Și eu, la fel ca mulți dintre dumneavoastră, cred că avem probleme serioase în sistemul sanitar, la fel cum avem probleme serioase și în educație, în siguranța publică și în societate, în general. Atunci când alții au tăcut, eu am venit și cu soluții – din punct de vedere al administrației publice soluția este descentralizarea. Întrebarea mea este: care ar fi soluția pentru ca și societatea, per ansamblu, să își găsească propria cale, în așa fel încât minoritățile să nu mai impună, de fiecare dată, voința lor unei majorități mult prea tăcute? Indiferent de opiniile unora sau altora, nu cred că demonizarea unor categorii sociale valoroase de către o așa zisă elită cu influență în mass-media și social-media este soluția pentru «restartarea» României!”, a precizat Marian Oprișan.

Îndepărtarea românilor de biserică nu ne va face mai buni

Åžeful administrației județene a mai arătat că poate că este „cool” să faci glume pe seama Patriarhului României, dar el nu crede că îndepărtarea românilor de Biserica Ortodoxă ne va face să devenim mai buni, mai serioși ori mai eficienți. În opinia sa, este posibil să dea bine pe rețelele de socializare să ne văităm „că e nașpa la spital”, dar uităm să le mulțumim medicilor români care ne-au salvat părinții, copiii sau alte persoane dragi.
Marian Oprișan crede că „este absolut minunat” să iei câteva zeci de like-uri pe Facebook în urma unei postări în care îl faci pe un politician hoț, bandit și pușcăriaș, „dar eu vă spun că generația mea de oameni politici este cea care a dus România în Uniunea Europeană și în NATO cu un preț personal care pentru mulți a însemnat destrămarea familiei, condamnarea și tot noi am fost cei care am deschis spitalele închise de alții!”. „Mulți dintre cei care veți citi aceste rânduri mă veți înjura. O veți face în gândul dumneavoastră sau o veți face public! Postura mea de om politic m-a învățat că de multe ori, pentru binele pe care îl faci unei comunități, primești doar înjurături…. și nu le primești de la cei pentru care ai muncit, ci de la cei care nu te plac pentru că poate n-ai «bască»… precum iepurașul din pădure. Cei mulți pe care i-ai ajutat sunt, din păcate, cei tăcuți!”, arată Oprișan în postarea sa.

„Nu mai cădeți pradă emoțiilor care distrug România!”

 
Președintele Consiliului Județean Vrancea le cere românilor să nu mai cadă pradă emoțiilor care distrug România, iar atunci când cer restartarea țării să se gândească la faptul că „România este țara care v-a dat o viață, o credință, o educație, o identitate”. „Tuturor vă cer un lucru: nu mai cădeți pradă emoțiilor care distrug România! Gândiți-vă cât bine v-a făcut dumneavoastră sau familiei dumneavoastră un medic, pe care astăzi vreți să îl înjurați că «așa dă bine»! La fel cum vă rog ca înainte de a arunca cu pietre, gândiți-vă câtă liniște sufletească ați avut când ați aprins o lumânare în bisericile pe care astăzi le huliți. Și mai am o rugăminte: atunci când cereți restartarea României, să vă gândiți la România, la țara care v-a dat o viață, o credință, o educație, o identitate. Gândiți-vă dacă dumneavoastră ați făcut pentru România ceea ce au făcut profesorii, medicii, judecătorii sau duhovnicii pentru dumneavoastră! Să aruncați cu pietre doar voi… cei al căror bilanț este pe plus! Celorlalți vă doresc mai multă rațiune și mai puțină emoție. Doar așa putem spune, împreună, «Jos dușmanii României!» celor care nu vor altceva decât să uităm cine suntem cu adevărat”, se arată în finalul mesajului transmis Marian Oprișan.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?