Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Infractor notoriu dat în urmărire națională, prins de polițiști în Focșani


Un bucureștean de 38 de ani, dat în urmărire națională după o condamnare definitivă pentru înșelăciune, a fost prins la Focșani. Vicențiu Bogdănel F., despre care toată presa din România a scris cu ce se ocupă, a fost identificat de polițiști în seara zilei de 11 noiembrie, după ce o persoană i-a informat că are un chiriaș „suspect”. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit că chiriașul este mai mult decât suspect, el fiind chiar condamnat. Bucureșteanul venise la Focșani și închiriase un apartament, urmând să fie perfectate și actele. Potrivit polițiștilor, bărbatul intenționa să subînchirieze casa, dar nu oricum, ci pe termen lung și cu plata în avans.
    Nu i-a mers, pentru că persoana de la care a închiriat apartamentul a simțit că ceva este în neregulă și a făcut tot posibilul să afle dacă suspiciunile îi sunt sau nu întemeiate, anunțând polițiștii. În seara zilei de 11 noiembrie, în jurul orei 17.30, în loc să-i intre chiriașului în casă instalatorul, așa cum știa el, i-au trecut pragul oamenii legii, care l-au dus direct la penitenciar pentru a-și ispăși pedeapsa de 1 an de închisoare pentru înșelăciune. „La data de 11 noiembrie a.c., ora 17.30, polițiștii focșăneni au depistat pe raza municipiului Focșani un bărbat, de 38 ani, din municipiul București, urmărit național pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul a indus în eroare o persoană și a determinat-o să depună în contul său suma de 1.300 lei, sub pretextul că îi va trimite printr-o firmă de curierat un telefon mobil comandat, angajament nerespectat ulterior. S-a mai stabilit și faptul că acesta are multiple condamnări pentru înșelăciune. Bărbatul a fost depus la Penitenciarul de Maximă Siguranță Focșani, în vederea executării pedepsei”, se arată în buletinul de presă emis de IPJ Vrancea.
    Bucureșteanul a avut condamnări peste condamnări, ultima fiindu-i aplicată de magistrații de la Târgu Mureș. A fost arestat în iunie, dar în august a fost pus în libertate pentru că a formulat contestație în anulare, care i-a fost admisă. Până la soluționarea acesteia, infractorul a fost lăsat liber. Acum a fost dus la penitenciar în baza hotărârii prin care a fost condamnat la 1 an de închisoare, ce a rămas definitivă la data de 5 noiembrie. 
    De altfel, bărbatul nu neagă faptele comise, el spunându-le polițiștilor că doar asta știe să facă. Numele lui apare pe internet, la o simplă căutare. Desigur nu cu vreo faptă bună, ci cu vreo nouă infracțiuni comise. Spre exemplu, o persoană a scris într-o postare mai veche, pe un forum, că „am decis să vă relatez marea țeapă pe care a luat-o un coleg de serviciu care a fost înșelat cu suma de 1320 lei. Mai exact Forgaci Vicențiu Bogdănel avea o licitație postată pe okazii.ro cum că vindea un SGS 3, colegul meu a licitat, iar ulterior au luat legătura telefonic și au stabilit să-i vireze banii direct în contul infractorului pentru a evita costurile suplimentare care se percep de către firmele de curierat. Din păcate, naivitatea colegului l-a costat foarte scump deoarece, așa cum bănuiți deja, infractorul nu a mai răspuns la telefon ulterior și nici măcar pe mail nu a reușit să mai ia legatură. Așa că mare atenție la acest infractor Forgaci Vicențiu Bogdănel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?