VIDEO și FOTO! Traficanți de droguri de mare risc, prinși în urma a 18 percheziții ale DIICOT Vrancea

0
5605

În cursul zilei de ieri, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 18 percheziții domiciliare, în Bacău, la persoane bănuite de trafic si deținere de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2022, 14 persoane s-ar fi constituit într-o grupare infracțională și s-ar fi aprovizionat cu droguri de mare risc prin intermediul firmelor de coletărie din Marea Britanie și Spania, pe care le-ar fi vândut pe plan local. O parte din membrii grupării ar fi introdus în țară droguri prin intermediul firmelor de curierat, iar ceilalți membri ar fi comercializat drogurile în mai multe baruri și cluburi din județul Bacău.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 30 de grame de cocaină, 104 capsule cu substanța albă cristalină, 5.090 de lire sterline, 2.200 de euro, 24.145 de lei, două cântare electronice de precizie, două cartușe calibru 16 pentru armă de vânătoare și 20 de telefoane mobile.

Au fost puse în executare 23 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea, pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, față de trei persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar, față de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

La activități au participat și polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Galați și Bacău, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi Vrancea și Bacău.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

UPDATE! Toate cele trei persoane reținute au primit mandate de arestare preventivă.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here