Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

A apărut o nouă metodă de înșelăciune! O focşăneancă a rămas deja fără 12.700 de lei


O bătrână de 74 de ani, din Focșani, a rămas fără suma de 12.700 lei, după ce niște escroace, care s-au prezentat la ușa ei sub pretextul că îi oferă produse de curățenie și cosmetice la preț redus, au reușit să-i distragă atenția și să-i ia banii. Au mai încercat și la o altă femeie, de 70 de ani, dar nu au avut succes.
Femeia înșelată și-a dat seama imediat că a fost păcălită și a sunat la poliție, iar oamenii legii din cadrul Poliției municipiului Focșani le-au identificat pe cele două escroace. Este vorba de două femei din Galați. Asupra lor s-au găsit banii furați, care au fost restituiți părții vătămate. „La data de 4 noiembrie a.c., ora 13.50, polițiștii focșăneni au fost sesizați de o femeie, de 74 ani, din localitate, despre faptul că persoane necunoscute, prin distragerea atenției, i-ar fi sustras din locuință suma de 12.700 lei. În aceeași zi, o altă femeie, de 70 ani, a sesizat săvârșirea unei tentative la furt din locuință având același mod de operare, respectiv metoda Detergentul (în timp ce unul dintre autori distrage atenția persoanei vătămate sub pretextul unei promoții la produse de curățenie și cosmetică, o altă persoană pătrunde în locuință de unde sustrage sume de bani, bijuterii sau alte bunuri de valoare). În urma activităților specifice desfășurate cu operativitate de polițiști, au fost depistate principalele suspecte în acest caz, respectiv o femeie de 36 de ani, din comuna Cuca, județul Galați, și o tânără, de 20 ani, din comuna Vînători, județul Galați. Prejudiciul, în valoare de 12.700 lei, a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale”, au transmis polițiștii.
    Oamenii legii atrag atenția tuturor cetățenilor cu privire la acest nou mod de operare pe linie de înșelăciuni și le recomandă ca în orice împrejurare să rețină cât mai multe semnalmente care ar putea conduce la identificarea și prinderea autorilor de către polițiști (înalțimea, trăsăturile feței, semne particulare, vestimentație, marca și nr. de înmatriculare – în cazul autovehiculelor).
    Totodată, aceștia trebuie să anunțe cât mai repede poliția cu privire la aspectele petrecute, sunând la 112 sau depunând o reclamație la cea mai apropiată unitate de poliție.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?