Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO și GALERIE FOTO : Reporterii „Monitorul de Vrancea“ au fost pe DN2 D, până aproape de Târgu Secuiesc. Care e starea drumului


Lucrările de reabilitare la drumul DN 2D Focșani-Vidra-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brașov vor fi finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie. Deja compania UMB Spedition a asfaltat cei 22 de kilometri din DN 2D- sectorul limită județ Vrancea-Ojdula-Tîrgu Secuiesc. În prezent se lucrează la montarea parapeților și semnalizare verticală, etc. Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a anunțat că lucrările la drumul care „traversează Carpații” vor fi finalizate anul acesta.

    La început de noiembrie, drumul prin Tulnici spre Brașov este în sinea lui o destinație de vacanță, o călătorie într-un ținut binecuvântat de Dumnezeu cu o frumusețe aparte. Ruginiu și verde sunt culorile dominante într-un peisaj cu munți falnici, a căror greutate este sprijinită în multe locuri de ziduri trainice, ridicate de muncitorii de UMB Spedition. Lucrările de reabilitare la drumul  DN2 D Focșani-Vidra-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brașov vor fi finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie. Åžtefan Åžerbu, directorul UMB Spedition, a declarat că mai sunt câteva lucrări de executat care vor fi realizate până la finele acestei luni. „Am finalizat de turnat stratul final de asfalt, uzura, pe toată lungimea drumului, iar în prezent se lucrează la montarea parapeților, realizarea căilor de acces la proprietăți și la semnalizare verticală. Până la sfârșitul lunii noiembrie lucrarea va fi finalizată și gata pentru a i se face recepția tehnică”, a precizat Åžtefan Åžerbu.
    De altfel și artizanul acestei lucrări, președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a anunțat că lucrările la drumul care „traversează Carpații” vor fi finalizate anul acesta. „Suntem prima administrație județeană din România care ne-am preocupat în așa fel încât Guvernul României sa realizeze prima trecere de peste Carpați de după 1989. Într-o lună, DN 2D Focșani-Vidra-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brașov va fi cel mai modern drum din România”, a declarat Marian Oprișan.
    Pe sectorul de drum unde trebuie finalizate lucrările, muncitorii și utilajele sunt o prezență constantă. La fel și oamenii care opresc mașinile ici-colo pentru a admira peisajul ce te lasă mut de admirație în fața frumuseții naturii. Pe drum se circulă foarte bine, fiind o plăcere să conducă pentru orice șofer.

   DN 2D, drum expres care va lega sudul de vestul țării

    Reamintim că președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și totodată președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a mers de mai multe ori pe DN 2D, sectorul Tulnici-Lepșa – limită județ Covasna pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a acestui drum. Oprișan a precizat că drumul național 2 D este de peste 30 de ani, visul vrâncenilor, dar și cea mai complexă lucrare care se realizează în prezent pe drumurile din România. Doar pentru realizarea drumului până la limita cu județul Covasna, au fost realizați în jur de 15 mii metri liniari de coloane, 50 de mii de metri de mini-piloni, 130 de mii metri cubi de betoane, 20 de kilometri și jumătate de ziduri. Siguranța rutieră pe DN 2D respectă toate normele europene, constructorul comandând peste 37 de kilometri de parapeți metalici care au fost montați pe sectorul de drum Tulnici-Lepșa-Limită județ Covasna. De asemenea, la solicitarea șefului administrației județene, au fost amenajate nu mai puțin de 30 de parcări în special pe sectorul de drum Tabăra Gălăciuc -Greșu. Aici sunt oferite spații de parcare atât pentru autoturisme cât și pentru camioane. „Din punct de vedere al complexității, este o lucrare mai dificilă decât Transfăgărășanul”, a adăugat președintele Consiliului Județean și al UNCJR, Marian Oprișan. Åžeful administrației județene a precizat că acest drum va face parte din drumul expres Târgu Secuiesc – Focșani – Brăila – Galați – Tulcea – Constanța. „A meritat fiecare clipă pe care am petrecut-o la Ministerul Transporturilor, fiecare clipă pe care am petrecut-o cu proiectantul, fiecare clipă pe care am petrecut-o pe acest drum cu constructorul”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?