Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Copaci se va „bate” cu o subalternă pentru șefia CAS Vrancea


Mihai Copaci, actualul președinte-director al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, nu este singurul candidat la concursul organizat de conducerea CNAS pentru șefia instituției. La concurs s-a înscris și directorul economic al instituției, Emanuela Georgescu. De altfel, în perioada în care Copaci a fost demis, Emanuela Georgescu a fost numită președinte interimar. 
Reamintim că CNAS organizează concurs pentru funcțiile de președinte-director general al CAS-urilor din Vrancea, Galați și Brăila. Concursul va avea loc pe 9 noiembrie, iar cei interesați și-au putut depune dosarele de înscriere până pe 29 octombrie. Astăzi, cei nemulțumiți de rezultatele selecției dosarelor de concurs pot depune contestații. Potrivit publicației de concurs, prima probă, cea scrisă, va avea loc pe 9 noiembrie, iar interviul și susținerea proiectului de management vor avea loc la patru zile de la susținerea probei scrise.
Copaci se judecă, în această perioadă, cu CNAS. El a contestat decizia de demitere din funcția de șef al CAS Vrancea, demitere care s-a produs în luna iulie. La Curtea de Apel Galați a obținut suspendarea aplicării actului până la soluționarea dosarului pe fond. Cum cei de la CNAS au formulat recurs, cauza se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție. De asemenea, Copaci a depus contestație la CNAS, aceasta urmând a fi soluționată de Comisia de Arbitraj a instituției. Mihai Copaci a fost demis în urma unui control efectuat la începutul acestui an, la o clinică de imagistică și radiologie medicală.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?