Zahărul vanilat este obținut din batoanele de vanilie, deci este un produs natural. Culturi de vanilie se găsesc în Madagascar sau Tahiti, acestea fiind cele mai recunoscute țări la nivel mondial producătoare de mult adoratul îndulcitor. Batoanele se lasă la soare, după care la uscat, moment în care aroma începe să se intensifice în bețișorul parfumat. Vanilia naturală este un bun afrodisiac și conține foarte multă vitamina B, ajută la eliberarea de stres și binedispune, determinând producerea hormonilor responsabili cu starea de bine: endorfinele. Vanilia este adăugată la zahărul normal și astfel se obține conținutul pliculețelor care dau un gust aromat prăjiturii.
La polul opus este zahărul vanilinat, care este obținut din vanilină. Vanilina nu este altceva decât un produs sintetic, obținut prin procesare în fabrică, motiv pentru care nu există nici un argument solid pentru care să cumperi așa ceva. Este supranumită și „imitație de vanilie” sau „aromă de vanilie” și este combinată cu zahăr, sirop de porumb sau alți îndulcitori similari, la fel de ieftini și toxici. Este un produs chimic care să reproducă gustul vaniliei, dar, de fapt, nu este vanilie.
Puteți afla cum să preparați acasă zahăr vanilat și esență de vanilie citind articolul integral pe http://bit.ly/1VDxYFj
Sursa: unica.ro