Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Școala „Ștefan cel Mare” din Focșani a sărbătorit 35 de ani de existență


Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Focșani a sărbătorit 35 de ani de existență și reușite. Ieri, în sala media a școlii s-au întrunit foste cadre didactice, foști directori, inspectori școlari, reprezentanți ai Primăriei, elevi, părinți și directori ai unităților de învățământ vrâncene, pentru a aniversa împreună. În sală au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Dragoș Bârlădeanu, primarul Focșaniului  Decebal Bacinschi și viceprimarul Marius Iorga, consilierii locali Lucian Moraru și Radu Nițu, inspectorul școlar general adjunct Lidia Dumbravă, dar și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), Silvia Chelariu.
    Directoarea Școlii Ștefan cel Mare, Maria Pătrașcu, a dat startul evenimentului, mulțumind tuturor celor prezenți și ținând un moment de reculegere în onoarea celor ce astăzi nu se mai află printre noi. În continuare, școlarii au recitat poezii, au dansat și au cântat, spre încântarea publicului, care nu a încetat să aplaude momentele micilor artiști. Elevii Sofia Cherciu și David Lefter au încântat auzul celor prezenți interpretând piese la pian. S-au pus în scenă și două scenete: cei de clasa a V-a D au jucat „Greierele și furnica”, iar cei de la a VI-a A au fost actori în piesa „Făt-Frumos din lacrimă”.

    Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bârlădeanu, și-a cerut scuze pentru „belelile făcute la școală”. „Sunt onorat că astăzi (ieri-n.r.) mă aflu în mijlocul dumneavoastră, în incinta Școlii numărul 9, de unde mi-am pornit întreaga educație. Vă transmit în numele domnului președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan, sincere felicitări pentru ziua de astăzi și activitatea pe care o desfășurați. Ușile CJ sunt întotdeauna deschise pentru dumneavoastră, să nu ezitați să apelați la noi. Vreau să îmi cer scuze pentru belelile pe care le-am făcut în școală, nu au fost puține. Vă doresc distracție plăcută în continuare, să ne vedem sănătoși și la 40, și la 50 de ani”, a declarat Dragoș Bârlădeanu.
    Au urmat apoi momentele de dans ale membrilor Clubului Elite din Focșani, care au furat privirile celor prezenți și au stârnit aplauze după fiecare reprezentare a dansului de societate.

   La cei 35 de ani împliniți, școala este încă „fragedă”

    Viceprimarul Marius Iorga a declarat că, preț de câteva minute, s-a simțit din nou copil. „Pentru câteva minute m-am simțit copil, nu pot decât să mă înclin în fața dumneavoastră. Vreau să vă felicit, să vă urez la mulți ani din toată inima. În aceste școli și licee din Vrancea există performanțe datorită dumneavoastră. Felicit acești copii minunați, care sincer au scos lacrimi de la multe persoane din sală, pe care le-am văzut personal. Felicitări doamnelor și domnilor profesori pentru acest program minunat. Vă doresc să ne întâlnim cu bine și peste cinci ani, la 40 de ani”, a menționat acesta. Viceprimarul nu a plecat înainte de a-l felicita pe primarul Decebal Bacinschi pentru implicarea și renovările făcute școlii, fără de care nu ar fi fost astăzi una dintre cele mai moderne din județ. De la eveniment nu au lipsit membrii corului școlii, iar de la cel mai mic până la cel mai mare au intonat imnul școlii, cu o energie și un entuziasm vizibile, iar în încheierea momentului lor au făcut urări de la mulți ani, așa cum au știut mai bine.

    Primarul Decebal Bacinschi le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat și au obținut rezultate. „Vreau să vă mulțumesc pentru că m-ați invitat. Suntem la o mare aniversare, 35 de ani de la începerea activității de la Școala numărul 9. Văd că se poartă cifra 3: trei generații pe scenă, trei generații în sală. Doresc să mulțumesc cu această ocazie celor care acum sunt pensionari, dar au muncit în acești ani în unitatea aceasta. Vă urez pensie frumoasă în continuare și sănătate. Domnilor profesori, domnilor învățători, vreau să vă mulțumesc și dumneavoastră pentru tot ceea ce faceți în municipiul nostru. Multă sănătate. Doresc părinților să aibă aceeași satisfacție pe care o am eu pentru copiii mei”, a declarat edilul.

    Inspectorul școlar general adjunct Lidia Dumbravă a mărturisit că, la cei 35 de ani împliniți, școala este încă „fragedă”. „Școala dumneavoastră are ceva și a avut întotdeauna. Mi-am amintit de o activitate pe care ați avut-o acum cinci ani, la Teatru, pe care nu o voi uita niciodată și observ că astăzi (ieri-n.r.) faceți eforturi să aveți o activitate foarte frumoasă, în această sală de festivități. Vă urez sănătate, bucurii și să vă duceți spre 150 de ani, cel puțin. La mulți ani!”, a spus inspectorul școlar general adjunct.
    Au luat cuvântul, pe rând, foștii directori ai instituției de învățământ, datorită cărora școala a ajuns astăzi la astfel de performanțe: Roxana Vornic, Maria Ariton și Marcel Ungureanu. Au ținut să spună câteva cuvinte și directorii de licee, printre care Marius Poll, de la Colegiului Național „Al. I. Cuza”, și Cornel Noană, directorul Colegiului Național „Unirea”. Aceștia au urat la mulți ani școlii gimnaziale și au adus în discuție faptul că mulți liceeni foarte buni au plecat de pe băncile acestei școli și că datorită rezultatelor lor, multe la număr, Vrancea are cu ce se mândri.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?