Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Elevi din Focșani și Adjud, la întâlnire cu Metano


Peste 2.500 de copii de clasa a IV-a, de la școli din Adjud și Focșani, dar și din alte localități din țară, vor învăța să folosească resursele de energie, responsabil și în siguranță, conștientizând importanța protejării mediului înconjurător. Aceste lecții se desfășoară în cadrul celei de-a noua ediții a programului educațional „Întâlnire cu energia”, lansată de ENGIE, fost GDF SUEZ, în parteneriat cu Asociația Hands Across România și Ministerul Educației și Cercetării Științifice.
Programul „Întâlnire cu energia” este alcătuit din două lecții predate interactiv și din concursul „Câștigă cu Metano”, având ca scop educarea tinerei generații în ceea ce privește sursele de energie și utilizarea lor în condiții de siguranță, în special a gazelor naturale. Beneficiarii sunt 2.530 de copii de clasa a IV-a înscriși la 40 de școli din nouă orașe, respectiv Adjud, Focșani, București, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Făurei, Însurăței și Tecuci.
De altfel, concursul „Câștigă cu Metano” se află la etapa națională, în care sunt selectate cele mai bune proiecte din fiecare oraș participant. Ele vor fi premiate în cadrul unui eveniment special organizat pentru copii, în luna noiembrie, la București. „Pentru a participa la concursul «Câștigă cu Metano», elevii din cadrul tuturor școlilor participante realizează un proiect comun, pornind de la tematicile programului, cu două componente. Proiectul colectiv al fiecărei școli poate consta în crearea unei machete, producție video etc. sau orice altă formă de expresie a ceea ce înseamnă energia. Elevii au lucrat la proiect în intervalul dintre cele două lecții la care au asistat în cadrul programului, urmând să îl predea până pe 31 octombrie”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.
Perioada de jurizare este 31 octombrie – 10 noiembrie, iar juriul este format din reprezentanți ai entităților implicate: ENGIE, Asociația Hands Across Romania, Ministerul Educației și Cercetării Științifice, dar și reprezentanți ai mass-media. Numele câștigătorilor și premiile, respectiv tabere educative, jocuri, cărți, rechizite și dulciuri, vor fi anunțate pe 11 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?