Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Designerul Alber Elbaz a pus capăt colaborării sale cu firma de lux Lanvin


Designerul Alber Elbaz a părăsit casa de modă Lanvin, după ce a fost timp de 14 ani directorul de creație al acestei firme de lux franceze, un anunț care intervine la câteva zile după știrea privind plecarea unui alt designer emblematic, Raf Simons, de la Dior, relatează AFP. „Lanvin și Alber Elbaz au pus capăt colaborării lor”, a anunțat casa de lux confirmând o informație publicată de site-ul de specialitate WWD. În acest comunicat, casa a precizat că a pus capăt acestei colaborări și dorește să-i mulțumească designerului israeliano-american în vârstă de 54 de ani pentru „capitolul pe care l-a scris în istoria de peste 125 de ani” a casei.
    Numeroase mass-media franceze și americane au preluat un e-mail personal al stilistului care afirmă că „a părăsit casa Lanvin la decizia acționarului său majoritar”, o miliardară chineză. Anunțul despărțirii dintre Alber Elbaz și Lanvin intervine la câteva zile după plecarea lui Raf Simons de la Dior. Casa Dior anunțase la 22 octombrie că designerul belgian nu își va mai reînnoi contractul după trei ani și jumătate de colaborare cu marca de lux franceză. „Plecarea lui Elbaz va alimenta speculațiile potrivit cărora i-ar putea succede lui Simons la Dior”, a estimat prudent WWD. „Zvonurile circulă, dar procesul de înlocuire la Dior este lung și nu se va face în câteva zile, casa de modă căutându-și creatorii timp de câteva luni”, a declarat pentru AFP Arnaud Cadart, analist de lux.
    Lanvin este cea mai veche casă de modă franceză în activitate, fiind fondată de Jeanne Lanvin în 1889. În 2001, gigantul de cosmetice L’Oréal a vândut firma unui grup de investitori în frunte cu miliardara chineză Shaw-Lan Wang. Casa de modă, al cărei sediu istoric se află pe strada Faubourg Saint-Honoré din Paris și are 315 de angajați în Franța, a redevenit rentabilă pentru prima dată după 35 de ani în 2007.
    Alber Elbaz, născut la Casablanca, și-a început cariera de designer alături de creatorul american Geoffrey Beene la New York înainte de a fi angajat de Guy Laroche. El a preluat apoi dificila misiune de a-i succeda lui Yves Saint-Laurent pentru linia sa de prÄ™t-a-porter în 1998, înainte de a se instala în 2001 în postul de director de creație la casa Lanvin.

Alber Elbaz și-a lăsat amprenta asupra creațiilor sale: eleganță, sobrietate, modernitate și glamour. Prima sa colecție, lansată în 2002, este inspirată din creațiile lui Jeanne Lanvin, fondatoarea cunoscutei case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?