Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Gabriel Cotabiță vine la Focşani, alături de Corina Chiriac şi Bere Gratis


Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani a organizat o conferință de presă, cu detalii despre organizarea și desfășurarea Festivalului Național de Muzică Ușoară Românească „Florentin Delmar”. Festivalul va avea loc în perioada 12-13 noiembrie, iar în acest an este vorba de ediția aniversară cu numărul 40.
    Directorul Ateneului Popular, Valentin Gheorghiță a ținut să precizeze că, în acest an, vor fi noutăți. Prima noutate și cea mai importantă, conform spuselor directorului, este concursul de interpretare cu acompaniamentul orchestrei. „Una este să cânți cu negativ și alta este cu un band în spate”, a menționat Valentin Gheorghiță. Reamintim că la acest concurs vor participa 13 concurenți veniți din toate colțurile țării: Mioveni, Roșiorii de Vede, București, Craiova, Slatina, Iași, Călărași etc. Printre cei 13 se află și o concurentă din Focșani, Ana Maria Crăsneanu, de 25 de ani. Premiile oferite anul acesta sunt: Marele Premiu și Trofeul Festivalului Florentin Delmar-în valoare de 5.000 lei, Premiul I în valoare de 3.000 lei, Premiul al II-lea în valoare de 2.500 lei și Premiul al III-lea în valoare 1.500 lei. De asemenea, va fi acordat și un Premiu Special, susținut de Ateneu, în valoare de 4.000 lei.
    Juriul va fi alcătuit din Horia Moculescu, Andrei Titus, Marius Èšeicu, Viorel Gavrilă, Gabriel Cotabiță și Corina Chiriac. Vor fi două super recitaluri. Unul este al Corinei Chiriac, de 45 de minute, iar cel de-al doilea susținut de Bere Gratis. O altă noutate este lansarea unui dublu CD, cu 22 de melodii, în prima zi a festivalului. A treia noutate este medalionul componistic care va da startul celei de-a doua seri, cu 14 compoziții ale lui Florentin Delmar.
    Pentru cei interesați să participe la cele două seri ale festivalului, Ateneul Popular a pregătit un preț promoțional pentru un abonament, în valoare de 50 lei. Pentru cei care vor să participe doar o singură seară, prețul este de 35 de lei pentru un adult și 20 lei pentru un elev.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?