Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii Liceului Tehnologic Odobești au trăit experiențe europene pe teritoriul Spaniei


Proiectul Erasmus + L’Europe des Religions continuă și anul acesta la Liceul Tehnologic Odobești cu cea de a patra mobilitate în Spania – La Palma Cartagena. Astfel, în perioada 15-22 octombrie, elevii Valentina Ionescu, Elena Tuchiluș, Violeta Dalica, Ionela Docan, Sami Docan, Ionuț Năstase și Bogdan Manolache au participat la activitățile propuse de școala parteneră din Spania, IES CARTHAGO SPARTARIA , însoțiți de Narciza Marin, coordonatorul proiectului în România, și Ionelia Èšupă, responsabil cu formarea profesională pe limba engleză. Alături de echipa din România, au participat și elevi din Italia și Franța.
    Obiectivul principal al proiectului este acela de a încuraja transferul de bune practici religioase și a oferi o viziune mai bună asupra punctelor comune sau  discrepanțelor între religiile practicate în țările partenere și dobândirea unei perspective de ansamblu asupra ideii de toleranță. În prima zi a mobilității, elevii și cadrele didactice din toate cele trei țări au participat la primirea oficială în cadrul școlii din La Palma, fiind primiți de asemenea și de primarul orașului Murcia, José Ballesta.
        Pe parcursul întregii săptămâni, elevii au participat la toate activitățile propuse de cadrele didactice responsabile din Spania: vizite la catedrala Santa Maria, palatul emirului Ibn Mardanís, muzeul San Juan de Dios. Elevii au descoperit și orașele cu istorie precum Lorca și Cartagena, care au fost locuite de numeroase culturi diferite, care și-au lăsat amprenta asupra patrimoniului cultural bogat de-a lungul unei istorii glorioase și turbulente. In timpul liber, elevii au decoperit facilitățile oferite de clima caldă și frumusețea Mării Mediterane făcând canoe, surf și plimbări cu barca și feribotul.
         Împreună cu profesorii însoțitori, elevii au asistat la diferite ore în cadrul școlii IES CARTHAGO SPARTARIA: ora de geografie, de filozofie și de greacă, implicându-se și în activitățile practice împreună cu elevii din Spania.

                       

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?