Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Scandal pentru funcţii la liberalii vrânceni


Liberalii își ascut cuțitele pentru luptele de culise care vizează conducerea organizației județene. Cei doi co-președinți, Nini Săpunaru și Costică Neață, au ieșit, ieri, într-o conferință de presă, într-o încercare de a mai aplana din scandalul izbucnit în ultimele săptămâni. În sală s-a aflat și deputatul la mâna a treia Florin Secară, parcă pentru a supraveghea ceea ce spun cei doi și a pregăti contraatacul.
    Surse oficiale din PNL spun că Secară vrea să își asigure singurul locul eligibil de deputat pe lista liberalilor, așa că a negociat o susținere din partea organizației Focșani, cea mai mare din județ. Moneda de schimb ar fi o susținere pentru liberalii focșăneni la următoarele alegeri județene pentru diferite funcții de conducere. De aici și scandalul din ultimele zile, după primirea în partid a lui Nicu Tănase, plecat de la PMP, care ar urma să primească o funcție de primvicepreședinte în Biroul Permanent Județean.
    Traseistul politic Secară a fost coleg la PMP cu Tănase, de unde a plecat la UNPR, iar de aici la PNL. Ambii foști pedeliști, s-au regăsit la PNL, dornici de funcții și influență în rândul liberalilor. Ca și deputatul la mâna a treia, Nicu Tănase este un traseist politic, reușind „performanța” de a activa în patru partide, respectiv PNÅ¢, PDL, PMP și acum PNL.
    O altă fisură în PNL o reprezintă încercarea de demitere a lui Costică Neață, din funcția de co-președinte, printr-o scrisoare adresată liderilor de la București de către liberalii de la PNL Focșani. Aceștia i-au cerut demisia lui Neață, acuzat că a încercat să le „inducă” un sediu. Chiar dacă pedelistul a încercat să minimalizeze incidentul, aruncând vina pe „infiltrați”, liberalii știu că există disensiuni puternice în organizație.
    Semnale despre aceste probleme apar aproape în fiecare zi în ultima perioadă. De exemplu, Vrancea este una dintre puținele organizații liberale din țară unde foștii pedeliști nu s-au înțeles cu liberalii la stabilirea candidaturilor pentru primării. Nini Săpunaru a confirmat, ieri, că urmează să fie refăcut sondajul de opinie realizat în acest an pentru stabilirea candidaturilor la alegerile locale. Aceasta după ce în presă au apărut informații despre posibila aranjare a sondajului de opinie și solicitarea unor sume considerabile de la cei care ar fi dorit să candideze. Astfel, pentru a figura pe liste în alegerile din 2016, oamenii trebuiau să treacă de sondajul de opinie. În aceste condiții, candidații cu vise de consilier local sau de primar pentru municipiu s-au căutat în buzunare pentru a răspunde solicitărilor de la partid. Nu de alta, dar altfel nu puteau intra pe lista de candidați. Iar dacă nu ești pe listă, ai lipit degeaba afișe și ai urlat la mitinguri. Sumele au variat în funcție de postul dorit. Cel mai puțin ar fi plătit candidații pentru funcțiile de consilier local de la Focșani, respectiv cinci sute de lei. Pentru candidații la primăria Focșani suma ar fi fost mult mai mare. Nu mai puțin de 2300 lei era suma solicitată de conducerea organizației.
    „Monitorul de Vrancea” a relatat că problemele au apărut din cauza acuzațiilor că multe chestionare ar fi fost măsluite de oameni sponsorizați de tabăra Săpunaru. Scandalul a apărut în presă și au fost anulate zeci de chestionare măsluite, unde operatorii de interviu, adică băieți de la PNL, au trecut doar numele lui Nini Săpunaru și Cornel Noană.
    Åži de această dată, liberalii de la organizația municipală i-au luat-o înainte lui Săpunaru, co-președinții PNL Focșani anunțându-și candidaturile la competiția din partid, pentru desemnarea candidatului liberal la Primăria Focșani. Gurile rele spun însă că lucrurile sunt mai complicate decât par. Despre asta vom scrie însă într-o ediție viitoare.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?