Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Liceul de Artă sărbătorește două decenii de existență


Prima ediție a Zilelor Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” din Focșani se desfășoară zilele aceastea, evenimentul urmând a se încheia vineri, pe 23 octombrie. S-au organizat întâlniri ale foștilor și actualilor dascăli, ale foștilor și actualilor elevi, ale personalităților vieții culturale și social-politice locale și părinților. Elevilor le-au fost prezentate filme și referate despre viața și opera marelui pictor Gh. Tattarescu, s-au realizat miniexpoziții cu lucrările plastice ale tinerilor din liceu și s-au organizat ateliere de lucru pe diverse teme artistice și de cultură generală.
     Vineri, 23 octombrie, este programat momentul cel mai important al manifestării cultural-artistice. La ora 14:00, la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” va avea loc spectacolul „Două decenii de sunet și culoare – două decenii de armonii”. Pe scenă vor evolua artistic profesori, foști elevi deveniți profesori la Liceul de Artă, foști elevi, astăzi recunoscuți pe plan național. Participanții vor putea admira expoziția de arte plastice din foaierul teatrului, cu lucrările profesorilor și elevilor. Cele mai frumoase momente ale manifestării aniversare vor fi consemnate în revista liceului, intitulată „Armonii”, ajunsă la numărul 9.

    Acest eveniment este unul aniversar, cu ocazia împlinirii a două decenii de la înființarea acestei instituți de învățământ artistic românesc preuniversitar. Este omagiată personalitatea marelui pictor de origine vrânceană Gheorghe Tattarescu, întemeietor al Școlii de Arte Frumoase din București, prima instituție de învățământ superior artistic din România, evocator plastic al unor importante momente istorice din secolul său – Revoluția de la 1848, Unirea Principatelor Române, efectele modernizării țării prin reformele lui Al. I. Cuza, participant la edificarea Ateneului Român din București, profesor și pictor a peste 50 de biserici.
Sponsorii evenimentului au fost Sindicatul SIP FEN Vrancea, Parohia „Sfântul Nicolae” și Pandora Prod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?