Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Cinci traficanți de droguri arestați, al șaselea a fost trimis la dezintoxicare


Cei cinci tineri reținuți de polițiștii de la Crimă Organizată pentru trafic și consum de droguri au fost arestați preventiv. Un al șaselea a fost pus sub control judiciar, deși procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea au cerut arest la domiciliu.  Măsurile au fost dispuse marți seara, de magistrații Tribunalului Vrancea, iar dacă sunt nemulțumiți, tinerii pot face contestații. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea. (…) dispune arestarea preventivă a inculpaților: 1. Burlacu Valentin, 2. Nicolau Sorin, 3. Tureatcă Bogdan Lili, 4. Stratulat Daniel George, 5. Ion Ionuț Cătălin, pe o durată de câte 30 zile pentru fiecare inculpat, începând cu data de 14 octombrie până la data de 12 noiembrie 2015. (…) respinge cererea privind luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpatul Soare Daniel Sorin. (…) dispune aplicarea măsurii preventive (…) controlul judiciar pe o perioadă de 60 zile începând cu data de 14 octombrie 2015, inculpatului Soare Daniel Sorin. (…) impune inculpatului Soare Daniel Sorin, ca pe timpul cât se află sub măsura controlului judiciar să respecte următoarele obligații: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi și libertăți, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; – să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către Judecătorul de Drepturi și Libertăți, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat (…)”, a decis instanța.
    Totodată, el a mai fost obligat să nu depășească limita teritorială fixată, respectiv teritoriul României; să nu se deplaseze în localuri publice – pub-uri, discoteci, restaurante, să nu relaționeze cu ceilalți inculpați și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect pe nicio cale; să se supună unor măsuri de control, îngrijire sau tratament medical, în special în scopul dexintoxicării. „(…) Cu drept de contestație”, se mai arată în soluția instanței. 

   12 percheziții în 10 locații

    Reamintim că inculpații, care au pus pe picioare o adevărată afacere cu etnobotanice și nu numai, au ajuns în noaptea de luni spre marți în arestul IPJ Vrancea, acuzați fiind de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri și de substanțe cu efecte psihoactive. Membrii grupării erau filați de anul trecut, timp în care le-au vândut droguri inclusiv anchetatorilor. 
Luni, anterior reținerii, vrâncenii și gălățenii s-au întâlnit pe DN 23, în zona Popasului Dumbrăvița, pentru a efectua o tranzacție, fără să știe că anchetatorii sunt pe urmele lor. După ce s-au vândut respectiv cumpărat etnobotanice, în jurul orei 18.30, polițiștii au oprit mașina cumpărătorilor în trafic. Atât autoturismul cât și ei au fost percheziționați. Apoi, verificările au continuat la locuințele lor, fiind efectuate 12 percheziții în locații din Focșani, din județ, dar și din Galați. S-au găsit aproximativ 100 de grame de substanțe interzise, care au fost ridicate de anchetatori. 
La sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au ajuns cel puțin 20 de persoane. După audieri, unele dintre ele au fost lăsate să plece, în timp ce altele au făcut cunoștiință cu arestul poliției. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015 membrii grupului infracțional organizat, sprijiniți și de către alte persoane, au traficat cantități importante de substanțe psihoactive procurând, transportând, deținând, oferind și vânzând astfel de substanțe interzise către diferiți consumatori de pe raza județului Vrancea. La data de 12 octombrie 2015, inculpatul Burlacu Valentin a fost surprins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de aproximativ 66 grame substanțe denumite generic etnobotanice, care a fost procurată de la inculpatul Tureatcă Bogdan Lili, urmând să fie comercializată pe raza județului Vrancea, substanțe pe care le-a achiziționat în schimbul sumei de 1.400 lei”, au transmis procurorii DIICOT prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?