Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Social democraţii vrânceni îl aleg, duminică, pe preşedintele PSD


Vrâncenii social democrați sunt așteptați duminică la urne, pentru a alege conducerea centrală a Partidului Social Democrat. Alegerile vor avea loc în fiecare localitate în care există organizație PSD. De asemenea, alegeri vor avea loc și în Diaspora, unde există filiale ale formațiunii politice. În cursa pentru șefia partidului este un singur candidat, respectiv Liviu Dragnea, care în prezent deține funcția de președinte interimar. 

Peste 28 de mii de membri social democrați vrânceni sunt așteptați,  duminică, să aleagă președintele Partidului Social Democrat. Alegerile se vor desfășura în secții de votare organizate la nivelul fiecărei comune, oraș sau municipiu. În total vor fi organizate peste 100 de secții numai la nivelul județului Vrancea. În municipiul Focșani vor funcționa trei secții de votare, la sediul PSD Vrancea din bulevardul Republicii, la sediul PSD Focșani din bulevardul Independenței și la biroul parlamentar al deputatului Angel Tîlvăr, din cartierul Sud. Procesul de votare se va desfășura între orele 8.00-20.00. „Membrii PSD Vrancea sunt așteptați să participe duminică la vot pentru a alege președintele partidului în cadrul unui scrutin organizat în intervalul orar 8.00-20.00. Au fost organizate secții de votare la nivelul fiecărei comune, oraș sau municipiu, în așa fel încât fiecare din cei peste 28 de mii de membri social democrați din județul Vrancea să poată să își exercite acest drept de a alege prin vot secret președintele Partidului Social Democrat”, a precizat secretarul general al PSD Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu.
Plenul Conferinței Județene a PSD Vrancea, care a avut loc la sfârșitul lunii septembrie, a aprobat o rezoluție prin care PSD Vrancea va susține candidatura lui Liviu Dragnea la funcția de președinte al PSD.
În cursa pentru șefia formațiunii a rămas doar Liviu Dragnea, după ce candidaturile lui Daniel Savu și Șerban Nicolae au fost respinse de Comitetul Executiv Național al PSD. Conducerea centrală a PSD a tipărit pentru alegerile de duminică peste 530 de mii de buletine de vot și a stabilit condițiile în care se poate vota. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că alegerea președintelui PSD prin votul tuturor membrilor va include și o consultare privind obiectivele politice ale partidului. „Vor fi milioane de chestionare care vor fi distribuite de militanții noștri, astfel încât oferta noastră politică să fim siguri că are susținere foarte mare. Ne interesează ca noi să avem o legătură foarte strânsă cu cetățenii”, a spus Dragnea.

   Alegeri inclusiv în Republica Moldova

La nivel național aproape 533.000 de membri ai PSD sunt așteptați la urne, inclusiv în Republica Moldova. Vor avea drept de vot doar membrii PSD care au cotizațiile plătite la zi și se află în evidența actualizată a filialelor locale.
Conform regulamentului intern, se vor deschide secții atât în Republica Moldova, cât și în alte state unde există organizații ale PSD Diaspora. Secțiile de votare vor fi deschise în fiecare localitate unde există o filială a PSD, iar regulamentul prevede că aceste secții pot fi organizate în sedii de partid, birouri parlamentare, spații închiriate, cămine culturale, biblioteci, dar și în primării sau alte instituții publice, acolo unde autoritățile își vor da acordul. În situația în care o filială nu va putea, din diverse motive, să organizeze o secție de vot în aceste spații, va fi posibil ca votul să se desfășoare inclusiv în locuința liderului local de partid.
Regulamentul aprobat de Comitetul Executiv Național prevede expres că asemenea secții de vot nu vor putea fi înființate în spații precum unități de învățământ, unități de alimentație publică și unități comerciale. Secțiile de votare vor fi dotate cu cabine de vot, urne de vot sigilate cu semnătura președintelui Biroului Electoral al secției de votare și borderou nominal cu membrii PSD înscriși în organizație.
Anunțul final cu privire la prezența la urne, dar și numărul de voturi înregistrate vor fi anunțate de social-democrați în seara zilei de 11 octombrie, la câteva ore după închiderea tuturor urnelor.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?